Vankilassa...

Terveisiä vankilasta!

Perjantai-iltana suuntasin auton nokan kohti Helsinkiä, suunnitelmana viettää viikonloppu majoittuen ”vankilassa” ja viettää kiiretöntä aikaa, shoppailla ja syödä hyvin Helsingin keskustassa.
Matkalla nappasin miehen mukaan lentokentältä jonka jälkeen matka jatkui Katajanokalle Hotelli Katajanokkaan, joka on siis vanha Helsingin tutkintavankila. Ei siis muuta kuin selliin ja hyvää yötä!

Jykevät muurit ympäröivät vanhaa vankilaa sekä todellisuus vankilamaailmasta vahvistui saapuessamme pääkäytävälle, paikka todellakin oli kuin moderni vankila mukavuuksilla.
Hotelli oli kivan rauhallinen ja vaikka pikkujouluporukka näytti olevan melko hyvällä meinigillä jo, oli huoneet tosi hiljaisia. 
Itse tykkäsin tummanpuhuvista huoneista josta aukesi näkymä vankilapihalle. 

Lauantaina söimme illallisen paikan kellariravintolassa. Alkuruokana nautittiin Tiilenpäitä ja pääruokana Vankilan chateaubriandia. Jälkkärinä Vaniljakermassa haudutettua leipäjuustoa ja lakkahilloa. Tarvitseeko edes mainita, että ruoka oli täydellistä, kuvat herättäköön veden kielelle.

Mitäs tuumaat, menisitkö itse vankilaan yöpymään?












Näissä maisemissa

Syksyn syömät, karun harmaat mutta kauniit maisemat ovat parasta leikkiseuraa näin lauantaiaamuna. 

Viikonlopun chillaan vielä sairasloman merkeissä ja ensi viikolla aloittelen sitten työt. Vielä viikko ja sitten saan aloittaa kuntoilunkin. Mun on niin ikävä jo juoksulenkille ja jumppatunnille. Liikunnan puute rupeaa jo kyllä näkymään jaksamisessa, onneksi on tuo karvakorva jonka kanssa on päästy kuitenkin rauhallisille kävelylenkeille.

Näissä maisemissa kuitenkin sielu lepää.






Sushi ilta

Tykkäätkös Sushista?

Olen itse tutustunut Sushin saloihin vasta viime vuosina, ehkä hieman jopa hurahtanutkin niihin.
Joskus sitä kuitenkin innostuu tekemään vaikka ovat kyllä melko työläitä näin aloittelijalle.

Tällä kertaa kokeilin tehdä nigirisushia ja makirullia. Nigirisushi on pieni, tiivis riisipallo jonka päältä löytyy viipale lohta. Päälle voi toki laitaa myös avokadoa, paprikaa  mikäli haluaa kasvisversion.
Makirulla on merilevämattoon käärittyä riisiä ja muuta täytettä. Tällä kertaa sinne laitettiin kurkkua ja savulohta sekä katkarapuj, mukaan vähän vasabia ja chiliä terästämään kokemusta. Sushin kyytipojaksi soijakastiketta sekä makeaa sweetchili thai kastiketta.

Kun ottaa vielä tikut ruokailuvälineiksi muuttuu syöminen hupaisaksi. Itse en ole juurikaan oluen ystävä, mutta tämän ruoan kanssa erikoisolut sopii hyvin.

Joskus on vain rikottava rajoja ja kokeiltava jotain uutta ja tällä kertaa minulle se oli tuo olut.

Oikein ihanaa perjantaita Sinulle!





Tervetuloa meidän vessaan!


Vessa on vihdoin valmis, viimeistä listan pätkää myöten. Kiviseinästä tuli ihana, tykkään ihan hurjasti siitä. Majakiven jokikivi oli väriltään (lumi) juuri hyvä, ei liian valkoinen, mutta ei missään nimessä keltainen.

Saumaus onnistui mielestän hyvin ja helposti, eikä katon värikään muuttanut kivien sävyä muuksi. Kattoon valittiin lämpökäsiteltyä haapaa johon upotettiin neljä himmennettävää ja suunnattavaa Led valaisinta. Suunnatavilla ledilampuilla oli ajatus, että kaksi niistä suunnataan kohti jokikiviseinää ja loput toimivat yleisvalona. Vessan vesiputket ja ja sähkö laitettiin remontin yhteydessä myös täysin uusiksi.

Lattiaan laitettiin samaa vinyylilaminaattia mitä laitettiin mökin saunan eteiseen vuosi takaperin, täältä pääset kurkistamaan miltä lattia siellä näyttää KLIK*.

Ja kurkista miltä vessa näytti ennen remonttia KLIK*
sekä millaista jokikiven saumaus oli KLIK*

Vaikka vanhan talon remontointi on välillä haastellista, eikä missään huoneessa mitat täsmää, on se niin palkitsevaa kun saa jotain valmiiksi. Jos kehtaisin oleilisin vessassa enemmänkin sillä nyt se on niin kaunis, mutta pakko iskeä kiinni seuraavaan projektiin...












Kiviseinä: Majakivi
Jokikiviseinä tehtiin blogiyhteistyössä Majakiven kanssa

Isänpäivä

Oikein ihanaa Isänpäivää kaikille!

Päivä kääntyy iltaan ja tiskikone pesee jo kolmatta kertaa tänään sillä meillä on tänään juhlittu isiä oikein monikossa. Monta polvea koolla ja ensivuonna polvi lisääntyykin sitten vielä yhdellä. 

Isänpäivä menu koostui meillä seuraavasta:
Alkupalaksi lohiskagenia, vegaanityttärelle tietenkin porkkalaskagenia
Pääruokana perineteinen Kaustislainen juustopaisti, ah, se on niin hyvää. Oikein ylikypsennettyä lihaa, kotijuustoa kermassa, nam! Vegaanille pääruoaksi tulista porkkanakeittoa
Jälkkäriksi kahvia ja suklaistakin suklaisempi suklaakakku joka sopi pienillä muutoksilla myös vegaaneille.

Ihania nämä juhlapyhät, kun saa kattaa ja laittaa ruokaa!
 

ruokailuhuone



kattaus


iittala




lohiskagen

menu




kakku



 



Spartan sport

Muistatteko edellisen kellopostaukseni KLIK* ? Testissä on siis ollut uusi Suunnon Spartan treenikello. Treenit ovat olleet nyt vähissä leikkauksen jälkeen lääkärin määrämän liikuntakiellon myötä ja olenkin seuraillut nyt enenmmän askelia ja unta.

Olen pyrkinyt siihen, että joka päivä askelia tulisi enemmän kuin edellisenä, tietysti huomioiden oma jaksaminen. Toki ihan kävelylenkkiäkin voisi seurata, mutta en vain aina muista laittaa kelloa seuraamaan kävelyä. Tällä hetkellä olen jo ylittänyt 7000 askeleen rajan (mikä on kuitenkin vasta puolet normaalista) ja uskokaa tai älkää, polte lenkkipoluille on melkoinen, mutta nyt on vain maltettava.

Mielenkiintoista on myös, että unta voi seurata. Olen toki kuullut tällaisista mittauksista, mutta nyt vasta toden teolla pääsen itse kokeilemaan. Aamulla saan raportin kellosta kuinka paljon olen nukkunut, paljonko syvää unta ja missä mennään viikkotasolla.
Normaali arjessa mennään yleensä melko vähillä unilla mutta nyt olen huomannut miten unen määrä ja laatu oikeasti minuun vaikuttaa.

Olen aina ajatellut olevani myös huviliikkuja, mutta mutta... kellon myötä sisälläni on herännyt ahneus tietoon.  Odotan innolla, että kaksi viikkoa vielä kuluu ja nopeasti kuluisinkin sillä sitten aion ottaa kellon tosi toimiin kanssani.


K