Ale ale ale


Piipahdin talvialeostoilla paikallisessa Rosalin sisustuspuodissa josta matkaa tarttui tyynyä, huivia (jossa oli tietenkin tähtiä), kynttilää ja muuta kivaa.

Tässä muutama otos, oli pakko fiilistellä, oli niin ihania tuoksukynttilöitä että...

-Katja


Makkarin tuunailua

Sunnuntain postauksista on näköjään tullut säännöllisiä. Johtuen varmaankin siitä, että se on yleensä ainoa oikea vapaa päivä. Kaikin puolin ihana ja nautinnollinen sellainen ja pyhitetty perheelle. 

Pöydällä pöhisevät pulla- ja sämpylätaikinat joten nyt on hetki aikaa kirjoitella.
Makkariremontti tai kutsuisiko sitä makkarin päivitykseksi, on valmis. Väri seinissä osui kerrasta oikeaan ja tekstiilitkin löytyivät helposti. Ikea on ihmeellinen paikka, sieltä löydän kyllä aina jotain meille sopivaa. Tällä kertaa mukaan tarttuivat verhot, yöpöytä, valaisin, kehykset hääkuvaan ja muutama tyyny. Päiväpeitto, torkkupeitto ja pari kynttilälyhtyä löytyi Askosta joka on myös joka kerta kierettävä. Lyhdyt sijoitin mökille, siellä kun ei ole liikaa kynttilöitä:)


 Vihdoin ja viimein sain tyhjättyä viime viikonlopun kuvat kamerasta ja aurinkoisia maisemakuvia tuli kyllä otettua. Otoksia viikonlopulta kertyi parisataa. Niistä kun karsii parhaat niin jäljelle jäänee noin 15 hyvää kuvaa:-)
 
Nyt maistelemaan porkkanasämpylöitä ja korvapuusteja. Tänään tankataan ja huomenna duunaillaan, tiedossa nimittäin klapin kantoa puuvajaan ja samalla kaffitellaan mummun ja vaarin kera.

Hyvää alkavaa viikkoa!

-Katja

Pyhä jysäys

Kyllä on kelejä pidellyt. Itse nautin kauniista pakkaspäivistä vaikka sormet ja varpaat ovatkin jäässä. On vain niin kaunista ja voisinkin kulkea kameran kanssa aamusta iltaan ja kuvailla maisemia.

Eilen illalla havahduimme mökillä jysäykseen jolle emme keksineet mitään selitystä. Jysäys kuin puu olisi kaatunut katolle. .. aamulla valoisuus selvensi asiaa, järven jää oli jysähtänyt halki.
Uskomaton ääni kyllä lähtee hakeavasta jäästä!

Mutta nyt toviksi töihin ja sitten nopea pyörähdys tampereella.
Ai niin olen unohtanut kertoa, että kotona meillä on menossa projekti makuuhuoneen uusi ilme. Kuvia varmaan saadaan tännekin kunhan saadaan remppa valmiiksi. Tampeelta uusi yöpöytä ja uudet verho, remppa on mukavaa!

-katja

Pakkasen puremia

Tulihan se talvi viimein. Viikonloppuna tuli urakalla tehtyä lumitöitä, ja vielä hyvillä mielin nyt kun sitä lunta vihdoin ja viimein tuli.
Ihanaa on, tykkään!

Lauantaina lämmiteltiin kotosalla piiiitkästä aikaa ulkosauna ja palju. En muistanutkaan, että lilluttelu lämpimässä vedessä oli niin mukavaa. Palju on jokseenkin vain kovatöinen nautinto, mutta varsinkin talvella se palkitsee mukavasti. Liian harvoin vain tulee lämmitettyä. Varsinkin mökin hankinnan jälkeen emme juurikaan ole sitä käyttäneet, koska mökillä tulee tietty saunottua paljon. Parantakaamme tapamme tämän suhteen.



Tänään tuli sellainen fiilis että pitää saada tulppaaneja. Marssin siis kukkakauppaan kun tästä ennätän. Inolla odotan mikä väri kutsuu eniten...
Illalla tulta takkaan ja kynttilöihin, tulppaanit maljakkoon ja saattaapa sämpylöiden tuoksukin vallata talon.

Näihin tunnelmiin...

-Katja


Uusi vuosi, uudet kujeet





Näin on joulu päätetty loppiaiseen, koristeet siivottu ja kuten muinakin vuosina on joulun jälkeinen dietti aloitettu.

Alkupotkua haettiin pussikeittodietistä viidelle ensimmäiselle päivälle kunnes viikonloppuna sitten herkuteltiinkin jo vähähiilarisella ruoalla. Olipa ihana syödä kunnon ruokaa.
Aamiaisella herkuteltiin sieni-chilimunakasta ja päivälliseksi avokadosalsaa ja broilerin rintaa.
Tosin sunnuntaina oli sorruttava palaan tyttären 17v.
täytekakkua. Oli se vaan hyvää! Mutta nyt palataan taas ruotuun.
Kyllä se tästä lähtee...ehkä!?
 
Eipä ole muuten monena talvena voinut käydä tammikuussa uimassa, mutta tänä vuonna järvi liplattelee sulana ja rohkeimmat voisivat pulahtaa aamu-uinnille. Muistan yhden aiemman vuoden jolloin tein parikymmentä jäälyhtyä jouluksi, mutta jouluaattona kynttilä hukkuivat niihin sateen vuoksi, sekin oli siis musta joulu.
Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä satoin ihan inan lunta joka sitten päivän myötä suli pois. Odotan niiiiin paljon sitä lunta, ei paljoa mutta sen verran, että olisi valkoista. Ja olisi se tuolle esikoisellekin (19 v) mukavampaa keliä ulkoiluun sillä aloitti tänään armeijan Niinisalon tykistöprikaatissa... huh, on tässä äidillä taas ihmeteltävää. Näin ne lapset kasvaa, mihin se aika tuosta välistä katosikaan?

 Oikein hyvää alkavaa viikkoa kaikille!
             
                                     -Katja