Mökin terassi

Viikon paras päivä tänään... perjantai ja viikonloppu edessä.
Aurinko on porottanut niin kovin ettei jouda edes blogia päivittämään.  Viime viikko asuttiin mökillä josta ajeltiin päivittäin töihin, illat nautittiin auringosta, saunottiin ja grillattiin. Järvivesi näytti +22 astetta joten on ollut kiva pulahtaa uimaan. 

Tällä viikolla tajusin, että vaikka tuntuu siltä, että kesää on ollut jo vaikka kuinka kauan niin on kuitenkin toukokuu ja koulutkaan ei vielä ole päättyneet. Kesä on siis vielä täysin edessä, ihanaa!

Mökin terassilla on myös vähän tuunailtu. Muutama uusi lyhty ja uusi terassi matto muutti pienen terassin ilmettä kivasti. Kovin valkoinen terassi sai vähän, mutta siis vain vähän väriä. Vielä kun saisin tilattua keltaisten lasien tilalle uudet sävylasit...

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!



terassin sisutus






Kasvihuoneilua ja kastelujärjestelmiä


 Puutarhan hommat ovat jo kovaa vauhtia käynnissä. Ensimmäiset taimet on viety kasvihuoneelle sekä sipulit ja salaatit istutettu maahan. Tänä kesänä kasvihuoneessa kasvaa kesäkurpitsaa, kurkkua, basilikaa, korianteria, lehtikaalia ja mitä vielä ehdinkään sinne hankkia. Vierailu Prehtin puutarhalle Kauvatsalle odottaa vielä ja chilejä ainakin olis tarkoitus tuoda sieltä. 

Kasvihuoneelle talvi haasteellinen, ikkunan pokista maalit ovat rapisseet joten tietää tarttumista sutiin jälleen kerran. Ongelma tässä oli halpa maali. Niinhän sitä sanotaan ettei halvalla saa hyvää joten pitää paikkaansa, oli siis täysin väärä kohde säästää kustannuksissa. Pikkuhiljaa olen rapsutellut pokia irtonaisista maaleista kevään aikana ja maalin suhteen käännyn jälleen Teknoksen puoleen, sieltä saan varmasti hyvän ja oikean maalin ikkunoihin.







Tänään asentelin viime kesänä tehdyn kastelujärjestelmän kasvihuonelle. Kelit näyttää olevan nyt niin kuumat, että kastelu laahaa vallan perässä, joten apuja tarvitaan. Kätevä kastelujärjestelmä syntyi, kun talousvesikanisteriin liitettiin ohutta muovista putkea jossa alun perin oli vain pieniä reikiä. Syksyllä löysin poistomyynnistä juuri tähän tarkoitukseen olevia "tiputtimia" joista voit lukea lisää kivikankaan blogista.
Tiputtimen säätöruuvista saan näppärästi säädettyä minkä verran vettä se tiputtaa ja tiputtimen paikkaa voi vaihtaa tarvittaessa.  Kätevä systeemi ja mahdollistaa myös meidän  mökkeilyn ilman kastelupaniikkia.
Blumat kastelujärjestelmä, kasvihuoneen kastelu, taimien kastelu, tippukastelu
KUVA: Kivikangas.fi









Vapun tunnelmia


Vappu, no oli ja meni...  Ilman simaa ja munkkeja selvittiin.

Viikonloppuna saatiin ihailla mökkillä upeita usvaisia maisemia kuten kuvista huomaa. Joka keväinen sorsapariskuntakin näytti kortteeraavan jo rantakaislikossa. Hieman puun kaatoa ja klapihommia. Vappuaattona lähdettiin vielä lasten kanssa Ellivuoreen syömään vappuruokaa ja samalla juhlistettiin syntymäpäivääni. Siinä meidän vappu, ei mitään ihmeellistä!

Mökillä ollessa ulkoterassi on juuri se paikka jossa vietetään aikaa. Grillataan, seurustellaan, kestitään vieraita, pelataan korttia tai vain ihaillaan järven ihanuutta.
Nyt olen suurinpiirtein kaiken vapaa-aikana  etsinyt ideoita mökin terassille sillä kelien salliessa sen uudistaminen jatkuu. Oikeastaan en itse terassissa halua juurikaan muuttaa muuta kuin grillipaikan katoksen vastaamaan tätä päivää ja sen läheisyyteen toiveena olisi kunnollisen kasvatuslaatikon yrteille. Ympärille lisää kiviä, paljon kiviä, ehkä jopa kasetillinen pitää tilata. Tulevana viikonloppuna toivottavasti saadaan lopulliset suunnitelmat nippuun ja päästään tilamaan tarpeita.

Naapurista, järven toiselta puolelta olisi muuten mökki myynnissä jos havittelet itsellesi kivaa pikku mökkiä ja mukavia mökkinaapureita!


mökki järven rannalla

meidän mökki 

laituri

järvi