Hulluna Hankoon

Nyt ymmärrän tuon sanonnan Hulluna Hankoon. Sunnuntaina nimittäin startattiin auto ja suunnattiin nokka kohti Hankoa. Samalla yhdistettiin huvia ja hyöty sillä tytär meni poikaystävänsä luokse Hankoon viikoksi. Pitkää olin jo katsellut ihania kuvia Hangosta mitä Anni aina minulle lähetteli ja nyt päätin lähteä katsomaan paikan. Hanko oli kyllä aivan mahtava merenrantapaikka, täynnä upeita vanhoja rakennuksia, meri ja rauha. 
Olisin voinut jäädä ihastelemaan paikkaa pidemmäksikin aikaa joten ehkä kesällä teemme Hankoon pidemmän reissun. Matkaan hurahti suuntaansa reilu kaksi tuntia, mutta keli oli mitä upein ajella joten eipä haitannut.














Jauhopeukalot liikkeellä

Hetken mielijohteesta meidän keittiössä on pöllynnyt jauhot ja nyt meillä tuoksuu tuore sämpylä. Liian harvoin nykyään meillä leivotaan sillä joskus lasten ollessa pieni leipominen oli ihan viikoittaista. 

Lämpiämisillä kun on mukava herkutella. Jotain uuttakin olisi kiva leipoa vaan mitä, siinäpä pulma! 

Herkullista tiistai-iltaa kaikille❤️





Kylmän kelin karkoittaja

Vapaapäivän kunniaksi ja jälleen orastavan lenssun karkoittamiseksi kiehautin heti aamusta kunnon kupillisen kuumaa kaakaota.  Tästä taitaa olla terveysvaikutukset kaukana, mutta hyvää varmasti on. Ulkona on muuten aivan mahtava keväinen auringon paiste joten ehkäpä laitan lämmintä päälle ja nautiskelen kaakaon ulkona.

Muistan, että lapsena kaakao maistui parhaalta ulkoilun jälkeen, posket punaisena ja sormet kylmänä. Sillon ei taidettu kermavaahdolla ja vaahtokarkeilla herkutella, mutta kunnon keitetty kaakao oli parasta kylmän kelin lämmikettä.

Mitenkäs teillä kaakao juodaan, kylmänä vai lämpimänä?

Mukavaa ja aurinkoista lauantaita!

marshmallowcacao




Historian havinaa...

Eilen pääsin vierailemaan varmasti yhdessä hienoimmista kokoustiloissa, pienessä paikassa nimeltään Ypäjä, ja siellä veteraanitalossa. 
Muistoja täynnä oleva vanha talo kätkee varmasti monta tarinaa sisälleen ja on onneksi päässyt käyttöön vuokratiloina. 
Vanhoja vaatteita, hattuja, asiakirjoja ja erilaisia muistoja löytyi talon uumenista. 

Tuskin maltoin edes rauhassa kokoustaa kun vain odotin että pääsen tutkimaan veteraanien muistoja ajoilta jota en koskaan ole nähnytkään!

Mielenkiintoista historiaa ja olisipa ollut ihana sovittaa henkarissa roikkuvaa lottapukua.

Mukavaa keskiviikkoa!










Ystäviä kylässä

Viikonloppu alkaa olemaan paketissa. 

Viikonloppua vietettiin ystävien kesken mökillä syöden hyvin, saunoen ja pelaillen, pitkän kaavan mukaan.  Tulipa sitä tehtyä myös lumienkeleitä saunonnan lomassa.... hrrrr! Illalla alkoi sadella hiljakseen lunta ja aamulla sitä olikin ihan lumitöiksi asti, maisemat eivät olisi voineet olla kauniimpia. Meillä oli kyllä niin mukava viikonloppu, että pitää ottaa pian uusiksi.

Illan menu koostui seuraa vanlaisesta: alkupalaksi Katkarapusalaatilla täytettyjä avokadoja.... nam!!! Minulle tämä on yksi suurimmista herkuista. 
Pääruoalla tarjolla oli Paprikagulassia jota terästin vielä tuoreella chilillä (ohjeen löydät täältä *KLIK* ) riisin ja paahdettujen porkkanoiden kanssa, sekä vihersalaatti. Tarjolla oli myös ystävien mukana tuomaa aivan mahtavaa yrttivalkosipulileipää, mikä pitää kyllä itsekin testata joku päivä.
Jälkkärissä turvauduin tuttuun ja turvalliseen Pavlovaan jossa marenkipohjan päälle kokosin kiiwiä, passionhedelmää, mangoa ja sitruunan kuoriraastetta.

Hyvän menun lisäksi nautin aina tuosta ruoan valmistelusta, varsinkin jos sitä saa tehdä jo aamusta alkaen. Kiireetön valmistautuminen iltaan onkin jo puoli ruokaa. 

Oletkos muuten tutustunut tuohon avocadoon? Onko hyviä vinkkejä mitä muuta siitä voisi tehdä?

Mukavaa sunnuntaita!


servettirengas

punainen chili


katkarapu



Mitä tänään syötäisiin...

Ihanaa vihdoin lauantai! Ja meille tulee pitkästä aikaa mökille vieraita. 
Aamu on käytetty tehokkaasti siivotessa ja pian alkaa ruoan esivalmistelut.

Mökillä on niiiin mukavaa! 

Mitäs teidän viikonloppuun kuuluu?





Lauantaiterkuin :

Penkkarihulinaa

Meillä, kuten monessa muussakin abiperheessä vietettiin eilen penkkareita eli penkanpainajaisia. Penkkareitten teemana meidän pikkulukiossa oli julkkikset.  Kuvissa tuo oranssipäinen Harry Potterista tuttu "Ron Weasley" on meidän pikku Anni. Keli oli aivan jäätävän tuulinen ja sopivasti alkoi myös lumituisku, mutta sitkeästi sormet ja varpaat kohmeisina oli penkkkareita lähtenyt seuraamaan iso joukko ihmisiä.

Valitettavaa, mutta totta että nämä olivat meidän lukion viimeiset penkkarit sillä lukio lopetetaan monen muun pikkulukion tavoin. Onnellinen olen siitä, että tytär ehti käymään lukion eikä joutunut kesken vaihtamaan koulua.

Nyt alkaa siis loppurutistus viimeisiin kirjoituksiin eli lukuloma. Onnea kaikille abeille!!!


julkkisteema





Maailman paras...

Pikku herkuttelua iltaan jälleen...

Pitkästä aikaa innostuin laittamaan iltapalaksi maailman parasta pannaria. Se todellakin on sitä. Ihana vaniljan tuoksu valtaa keittiön aina tätä herkkua tehdessä. Alunperin tätä herkkua meillä teki pojan tyttöystävä, (miniäksikin kutsuttu ❤️) aina meillä ollessaan. Pitihän se resepti saada itselle ja tuo onkin meillä säilynyt visusti tallessa.

Meillä täällä häärää muuten yksi penkkarityyppi viittoineen, huomenna on siis penkkaripäivä jonne meidänkin nuorin osallistuu. Olen ottanut osapäivähoitopalveluista vapaaksi että pääsen katsomaan ihania penkkarikyytiläisiä. Muistakaahan olla huomenna valppaana!

Nyt kuitenkin syömään, mukavaa iltaa!









Happy Valentine's day

"Istahda hetki ystävä hyvä.
Nosta jalat ylös ja vedä henkäys oikein syvä.
Itseäs halaa ja hymyile vähän,
ole tyytyväinen hetkeen tähän."

Hyvää Ystävänpäivää kaikille! 








Lauantain mietteitä

Pientä valmistelua ystävänpäiväjälkkärin suhteen. Kermat vatkattu ja purkit täytetty. Nyt kylmään hyytymään ja huomenna herkutellaan. 

Pohjalle murustettiin kaurakeksejä. Keksien päälle mangososetta ja vielä vaniljakermavaahtoa jossa rahkaa ja tuorejuustoa. Nam!

Ajateltiin tyttären kanssa vielä hieman kirsikaksi kakun päälle tehdä cakeballseja. Huomenna kuullaan miten niiden kanssa kävi....

Mukavaa lauantai-iltaa!











Ihana perjantai

Voi kuinka perjantai tuntuu jälleen hyvältä. Vaikka tällä viikolla tehdään töitä kuusi päivää on lauantai aina mukava ja rento päivä töissä. 

Tänään oli ilo käydä moikkaamassa ihania ystäviä vaikkakin töiden merkeissä mutta aina heillä käydessä mielen valtaa todella hyvä olo. 

Nyt iltapalaksi pulledporkkia pitaleivällä, salaatilla ja lasillisella punaviiniä. Sitten voice of Finland ja kasvissipsejä! Nam!








Ihmeellisiä mielitekoja...

Viikonlopulta ystävien luona käymisestä meille jäi kytemään puurohimo. Kyllä, puuroa! Aamupalaksi saatiin heillä niin hyvää puuroa, että on koko viikko tehty ilta ja aamupuuroa. On tehty kaurasta, neljästä viljasta, leseillä ja ilman, marjojakin on mukaan laitettu, hyvää on miten vain. Kyllä se vaan niin on, että kun aamun aloittaa kunnon lautasellisella puuroa jaksaa pitkälle päivään.  Onko ideoita puurotestiin? Mikä sinun suosikkisi on?