Keittiön päivitystä

Keittiö kaapit on aikoinaan maalattu vaalean vihertäviksi ja se väri sai eilen lähtöpassin.
Pitkän mietinnän jälkeen valkoinen vai harmaa, päädyimme vaaleaan harmaaseen. Ovet saivat myös uudet vetimet. Parin tunnin pikkuremontti muutti mukavasti keittiön ilmettä.
Keittiökaapit ennen maalausta
Uusi väri

Uudet vetimet
Varastolöytö


Ikean reissusta matkaan tarttui vetimien lisäksi pajuoksia joihin ostin valot. Toimi hyvänä tunnelmavalona ja toi hitusen jo lähestyvää pikkujoulufiilistä mökkiin. 

Viikonloppuna vieraita odotellessa virittelin jokaisen lyhdyn mitä mökiltä löytyi ja täytyy todeta, että kyllä oli kaunista ja tunnelmallista. Rantakiville haluaisin vielä löytää pari valkoista tai metallista lyhtyä.

Kuvassa ystäviltä saatuja ruusuja, ihania tumman punaisia ja se tuoksu... ai että!

-Katja



 
















Lomalla viimeinkin...




Lomalla, no ainakin pari päivää tällä viikolla joten nyt olisi aikaa hieman harjoitella kuvailutouhuja ja jopa ihan valoisaan päiväaikaan.

Otin muutaman kuvan kotoa terassilta.

Sattumalta löysin kivat tuikkukyntteliköt terassille paikallisesta halpahallista, meiltä olkkarista kun löytyy Seppo Kohon suunnittelema Secton Octo - valaisin, niin nämähän oli pienoishalpahömppäkopio juurikin siitä :-) Söpöt, eikö vain?
Illalla testataan miltä tuikkuvalot näyttävät hämärässä.

Tosiaan tuosta kuvailusta, että meillä on olemassa järkkäri ja siihenkin erilaisia putkia, mutta....en ole perehtynyt opettelemaan sen käyttöä. Rakastan hyviä kuvia, mutta valitettavan usein tyydyn käyttämään kännykän kameraa.
Automaattikamerakin löytyy, mutta tuo järkkärimaailma on kiehtonut jo pidempään.
Monissa blogeissa niitä lukiessa saattaa teksti jäädä lukematta, kun siellä on upeita kuvia.
Mäkin haluun oppia kuvaamaan....!

Aurinkoista maanataita!

-Katja






Aurinkoa ja lumituiskua

Aurinkoista sunnuntaita.

Viikonloppua on vietetty nyt niin monessa säässä (aurinkoa, lumituiskua, vettä, tuulta...) Alastaron moottoriradalla harrastuksemme jokamiesluokan parissa. Mökin myötä kilvanajo on jäänyt vähemmälle ja luultavasti myös vähenee osaltamme tulevaisuudessa, mutta sehän ei meitä stressaa... mökillä on mukavaa.
Kuten viimeksi jo kerroin niin mökkiastiasto sai täydennystä ja kuten kuva kertoo, toimii hyvin. Erityisesti pidän tuosta salaattilautasten muodosta, mutta myös siitä ettei salaatit karkaile reunojen ansiosta lautaselta. Nyt olemme myös päättäneet, että viinilasit joita alamme mökille keräämään tulevat olemaan samaa sarjaa joita meiltä jo löyttyy kotoa eli Iittalan Essence sarjaa.
Yksinkertaisen kaunis!
Nyt kun havukasvitkin saivat paikkansa pihavalojen juurilta, aion ottaa projektiksi ulkona olevan pikkuisen nukkuma-aitan siivouksen ja sisustuksen.
-Katja

Illan menu...




 Tiistainen tervehdys.

Viikonlopunlut paljon "hyvääkivaa" mietittävää ja rästihommia, mutta nyt hetki sohvan nurkassa saan antaa aikaani teille ja laitan muutaman ihanan kuvankin viikonlopulta.

 Lauantaina vietettiin siis iltaa ystävien kanssa mökillä.
Saimme mahtavan paikallisen lahjan vierailtamme nimittäin Kaistin tilan koivuisen ulkotulen joka on valmistettu Huittisissa.
Kuten jo aiemmin sanoinkin ei kynttilöitä ole koskaan liikaa.



Kattaukseen pääsin käyttämään nyt ensimmäisen kerran uusia Vit lilja sarjan astiastoa kuten kuvasta näkyy. Tänään meille saapuikin sitten uusi setti astiastoa, salaattilautaset ja maustesirottimet.
Voin kertoa että astiasto on kaunis ja olen ihan koukussa niihin!!!!
Viinilasi hankita meillä on vielä edessä mutta ehkä vinkkaan asiasta tontuille...



Alkuruokana herkuttelimme paahdetuilla punajuurilla ja vuohenjuustolla.... nam!!! Pääruokana ihan Ranskalaista lihapataa joka mielestäni sopikin hyvin koleaan syysiltaan ja jonka kyytipoikana oli uutuus riistaviiniä. Jälkkärinä leipäjuustoa kermassa ja päälle kinuskikastiketta.

Huomenna suunnataan jälleen mökille, tällä kertaa auton takakontti on lastattu havukasveilla.
Vaikka tontti on hyvin metsäinen olen löytänyt lamppujen juurilta kukkamaita jotka aionkin nyt muuttaa havukasvien maaksi. Keväällä sitten katsotaan lisää mitä mistäkin nousee. Ihana päästä jälleen mökkimaisemiin ja sauna lämpiää takuu varmasti <3

Tässä vielä pari sisäkuvaa mökiltä... huomista odotellessa.

-Katja





Syysuutta








Taas on uusi viikko vierähtänyt käyntiin.

Viikonloppuna tutustuimme Hämeenkyrön jokimaisemiin M/S Purimon saunaristeilyllä.
Saimme ystäviltä kutsun kesän päätösristeilylle ja oli ehdottomasti upeaa ja erilainen kokemus.
Purimon katolle oli rakennettu 10:n hengen sauna jossa risteilyväki sulassa sovussa saunoi. Rohkeimmat kävivät vielä uimassa, itse rohkenin vain kastautua... hui mutta oli jo kylmää vettä.




Tänään piipahdin nopeasti Huonekaluliike Pikkupiirongissa Huittisissa josta mukaan tarttui roikkuva lyhty. Lyhdylle ei vielä ole suunniteltua paikkaa, mutta eiköhän se paikkansa löydä. Syksyn illoissa lyhtyjä ei ole koskaan liikaa.

Kokeeksi ostin myös Airamin sähkökynttilöitä, kynttilöissä oli yllättävän pehmeä ja aidon oloinen valo. Viikonloppuna sitten testataan tosikäytössä, kun saamme mökille kaveripariskunnan kylään... mietinnän alla siis mitä tarjotaan ruoaksi? No, jotain on jo suunniteltukin, mutta paljastan vasta viikonlopun jälkeen mitä hyvää kokattiin, mutta jotain uutta, ja jotain jo hyväksi todettua:-)

Mutta kohta herkutellaan sohvanpohjalla pienellä iltalukemisella, mutta sitä ennen hilpasen koiran kanssa iltalenkille <3


Hyvää alkanutta viikkoa!

-Katja




Rouheutta ja rottinkia

Tästä lähtee supernopea ja lyhyt postaus....

Iltojen pimennyttyä kaipaa hieman pehmeämpää valoa kun mitä kattovalaisimet antavat. Oli siis aivan pakko sortua ostamaan yksi uusi valaisin mökille.
Ihastuin valaisimen rouheaan betonijalkaan ja tuo varjostin oli ihan luonnollinen valinta mökille.
Totaalinen heräteostos mutta muutti mökin valaistusta mieleiseen suuntaan.

Ihanaa torstaita kaikille lukijoille joita muuten täällä sivuilla vierailee jo kivasti:)

-katja