Tee se itse - vai miten se meni

Täällä on tuunattu keittiönpöytää, sillä sopivaa uutta ei vain etsinnöistä huolimatta ole löytynyt. Tuolit ovat matkalla joten mikäs tässä odotella kun tuunaillaan pöytää.

Pöytä on Ikean mallistoa ja varmasti ainakin 15 vuotta vanha. Se on mäntyä ja käsitelty jollain petsillä, vahalla, millä lie, tumman sävyiseksi.
Mies oli hommannut maalikaupasta Liberon Stripper - maalinpoistoainetta. Aine siveltiin pintaan ja vanha käsittely suorastaan kuoriutui pois lastalla.

Pinta pestiin Liberon huonekalupesuaineella ja hiottiin kevyesti sillä emme halunneet poistaa ajan myötä pöytään tulleita naarmuja ja jälkiä. Nyt pinta on käsitelty kaksi kertaa Osmocolorin top oil valkeatammi sävyllä ja päälle vielä osmocolorin top oil väritön, sama millä käsittelemme keittiön tammiset puutasot. Nyt sitten odotella millainen sävy ja pinta pöytään tulee...

Mitäs tuumatte muutoksesta, hitti vai huti?


Maalin poisto huonekaluista

Maalinpoisto pöydästä5 kommenttia

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Samanlaista operaatiota olen suunnitellut meidän pöydälle. Jollakin tummalla on lakattu ja siihen on jäänyt vaaleita laikkuja...pöytä on tosi vanha ja pelkään, että saanko sitä kunnolla uudistettua..:)

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Samaa mekin pelättiin mutta näin ainakin meillä tuli hyvä. Ajateltiin että jos menee pieleen niin sitten ostetaan joku vaan tilalle🙈

Kristiina K kirjoitti...

Hieno tuli!

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Kiitos Kristiina ❤️

Kaisa kirjoitti...

Hyvin olette onnistuneet!