Päästäänkö näin ampiaisista eroon?

Nyt käytetään kaikki keinot etteivät ampiaiset tekisi pesiään meidän pihapiiriin. Kasvihuoneen katon harjaan ja kuistin seinälle on ripustettu vale ampiaispesät testinä, sillä ampiainen on viimeinen pistiäinen minkä kanssa haluan tuttavuutta tehdä tänä kesänä.

Luin jo viimekesänä valepesistä millä saadaan ampiaiset luulemaan, että paikan on jo vallannut toinen ampiaisyhteiskunta ja päätin että tämä on testattava. Ampiaiset ovat hyvin reviiritietoisia eivätkä tee pesää toisen yhteisön kanssa samaan paikkaan. Sattumalta törmäsin netissä henkilöön joka näitä osasi kutoa ja nyt meilläkin killuu karkottimia. 

Kesän ohjelmassa onkin talonmaalaus yhteistyössä Teknoksen kanssa joten todella toivon, että vale ampiaispesä kuistin ulkoseinällä poistaa ampiaisongelman sillä viimekesänä kuistin seinältä löytyi ampiaispesä.

Onkos teillä jo testattu valepesä vai onko ampiaisongelmaa ollenkaan?

Kasvihuone vanhoista ikkunoista

Ampiaista eroon


2 kommenttia

Kaisa kirjoitti...

Valepesistä en ole ennen kuullutkaan, vaikuttaa näppärältä. Toisaalta, meillä ei ole ainakaan aiempina kesinä ollut ongelmaa ampiaisista, toivottavasti ei tule jatkossakaan. Mutta, kiitos vinkistä!
Aurinkoista alkavaa viikkoa!

Katja S. kirjoitti...

En koe ampiaisia muuten ongelmana muuta kuinmaslatessa. Siinä tullaan lujaa alas tikkailta kun ne päättää hyökätä🐝