Päivämatka viehättävään Fiskarsiin

Kesäloman odotetuin matkakohde on ehdottomasti Fiskarsin ruukki. Sinne mekin suuntasimme eilen aamuna. Koska itse en ole siellä koskaan ennen vieraillut, olin vain ihaillut ennakkoon paikkaa muiden blogeista ja kuvista. Nyt pääsin viimein kokemaan paikan viehätyksen ihan paikan päällä.

Meiltä on matkaa Fiskarsiin reilu kaksi tuntia, mutta pikku pysähdyksin se ei tuntunut missään. Yksi parhaista stoppauspaikoista oli Halikossa oleva Desing hill jossa oli myynnissä Arabian, Marimekon, Ratian sekä monen muun tuotteita. Kahvilassa kahvit kinkkupiiraan kera ja taas jaksoi matkustaa. Tällaiset lyhyet päivämatkat ovat kyllä mahtavia.Mahtaisiko tämä kellotapuli olla Fiskarsissa olevien rakennuksien kuvatuin kohde sillä se sai omalla vanhuuden kauneudellaan minutkin ottamaan kameran esiin.

Tämä 1600 luvulla syntynyt paikka on taiteen ja muotoilun keskus.
Kylä joka henkii vanhaa ja kätkee upeat pikku putiikit vanhojen tiiliseinien sisään. Pienissä pajoissa pääset katsomaan käsityöläisen ammattitaitoista työskenetelyä ihan vierestä.
Itse Fiskars shopista pääset ostamaan tuliaiseksi vaikka lapion. Meidän matkaan shopista lähti uusi Kovanaama paistinpannu, mutta ihailin upeita puutarhavälineitä jotka olisivat sopineet
hyvin tulevaan kasvihuoneeseen.

Paikan paras anti mielestäni on paikan arkkitehtuuri. Toinen toistaan upeammat rakennukset tuovat hyvin vanhat ajat mieleen.

Keli oli kyllä puolellamme koko päivän vaikka pariin otteeseen yritti tuoda sadetta, pääsimme aina pisaroita pakoon pikku myymälään. Keli oli sopivasti aurinkoinen, mutta ei kuitenkaan liian kuuma. 
6 kommenttia

Vintagentti kirjoitti...

Hitsit, kävimme myös Fiskarsissa viime viikolla ja arvoimme kahvilapaikkaa. Jäi tuo Petris chocolate testaamatta, mutta jos vitriinikuva on sieltä, niin ehdottomasti ensi kerralla kahvittelut siellä. Kaunista, kuvat sekä paikka!

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Vitriinikuva on juurikin sieltä. Siellä olikin kaikenlaisia herkkuja myynnissä sekä kotiin että kahvin kanssa. Käykää ehdottomasti testaamassa!

Nainen Talossa kirjoitti...

Olipa kiva lukea Fiskarsista. Vuosia sitten siellä tuli joitakin kertoja vierailtua, kun ystävän perhettä asui siellä. Ihana paikka, jonne palaisin vielä mieluusti.

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Just puhuttiin miten ihana paikka tuo olisi asua. Jos olisi lähempänä harkitsisin vakavasti muuttavani sinne. Upea miljöö!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan näköinen paikka ❤️

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Se on aivan ihana. Suosittelen piipahtamaan❤️