Paukuttaako?

lapuan kulttuurikeskus
 
Tänään toteutettiin päivän matka pohjamaalle. Todellinen syy oli, että lähdimme hakemaan meille uutta kilpa-autoaihiota Härmästä, mutta olin jo eilen hieman tutkinut mitä muuta matkan varrelta löytyisi ja toteuttaisimme matkan usean pysähdyksen taktiikalla. 

Lapuan ohi ajaessa huomasimme Lapuan kankureiden kyltin tienposkessa josta meillä kummallakaan ei ollut mitään mielikuvaa mikä paikka on. Niinpä paluumatkalla kurvasimme kohti Lapuan keskustaa. Paikka osoittautui vanhaksi Patruunatehtaaksi joka nykyisin toimii kulttuurikeskuksena. Vanhat tehtaan seinät kätkivät sisään elokuvasalin, upean uuden kirjaston, patruunamuseon, taidemuseon sekä viereisessä olevassa entisessä työkalutehtaassa Lapuan Kankureiden myymälän, kuka ties muutakin jos meillä olisi ollut enemmän aikaa ihmetellä tehdasrakennusta...


Pikavisiitti upeassa tehdas miljöössä avasi meille upeat historialliset muistot vanhasta patruunatehtaasta joka on aikanaan ollut yksi suomen merkittävistä työnantajista. Museon puolella pääsimme katsomaan itse koneita ja seuraamaan filmiltä miten ammuksia oikein tehtiin.


Kulttuurikeskus oli todella upea miljöö, ehkä hieman hiljainen ajankohtaan nähden sillä paikka voisi parhaimmillaan olla todellinen turistirysä, paikka oli niin upea. Lisäksi rannassa odotteli jokilaiva M/s Koivunlehti, mikäli olisi mielinyt katsomaan ympäristöä joelta päin. Kultturikeskuksesta löytyi myös lapuan matkailuoinfo josta nappasin vähän matkaluettavaa seuraavaa pohjanmaan reissua varten.

Mikäli matkustat Lapualle kannattaa kyllä piipahtaa Vanhassa Paukussa!vanha paukku

matkailu

Lapuan kulttuurikeskus

saunan somistus

saippuapullo

lapuan kankurit

museo

patruunatehdas

psykologin vastaanotto

matkailu suomessa

lapua

tehdas lapualla

patruuna

lapuan nähtävyydet

lapuan museo


vanha paukku

suomen luonto
Upea sateen jälkeinen maisema odotti meitä kotona


4 kommenttia

Kirsi kirjoitti...

Vaikka ite oon Pohojalaanen niin ei oo tullu tuolla koskaan käytyä, aina vaan meinannu mutta jospa sitten joskus kun näkee mihin kuntoon toi mun jalka ajan kanssa tulee =). Kannattaa muutenkin Pohjanmaalla kierrellä ja ajella hienoissa maisemissa =D.Siellä on niin heleppo hengittää =D.

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Pohjanmaa on superihanaa seutua ja niitä jotka puhuu oikein leviää niin on kyllä ilo kuunnella! Murre on hieno!

Villa Kallio kirjoitti...

Jos joskus sinnepäin eksytään niin pitääpä käydä tutustumassa.
Ensiksi katsellessani näitä kuvia omin ihan varma, että olette Hämeelinnassa sotamuseossa tai vanhassa vankilassa. Kuvat huijasivat hyvin. 😊
Kiva reissu teillä ollut siellä!

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Reissu oli kiva! Pitääkin suunnata Hämeenlinnaan. Vanhat tehtaat ja vankilat on upeita jotenkin vahvoja ja luonteikkaita paikkoja !