Melkein...

...valmista! 
Kasvihuone on siis  melkein valmis. Pientä maalailua vielä niin päästään sisustamaan eli tekemään ensi kevättä varten valmiiksi kasvukaukalot ja hyllyt. Tämä viikko on kyllä todella paiskittu ulkohommia ja olen harmittavan vähän ehtinyt lukemaan muiden blogeja saati sitten päivittämään omaa blogia. 

Kivijalka on nyt pohjustettu tulevaa rouhemaalia varten, sekin on siis melkein valmis. Nyt vain odotellaan pohjusteen kuivumista, jostain syystä kuvissa kivijalka näyttää ihan ruskealta, mutta on kyllä harmaa. 
Huomenna siirtyy viherhuoneen seinustalle tehtyyn penkkiin kukkamaan kuunliljat ja saadaan ehkä kasvulavatkin täytettyä mullalla. 

Tykkään ihan hirveesti tuosta meidän kasvihuoneesta ja siitä, että siinä on oikeasti vanhoja ikkunoita ja tiiliskiviä lattiassa! Kasvulavojen yrtit ja mansikat ovat olleet kesän täysin oman onnensa nojassa ja rehottavat komeasti, mutta se mitä niillä tavoittelin että ei tavisi juuria nyppiä on toiminut loistavasti eikä rikkaruohoja ole juurikaan tullut.
 Clas Ohlsonilta hain ihanat aurinkoenergialla toimivat valot kasvihuoneeseen. Valoksi asti ei teho riitä, mutta tunnelmalliset ovat ja näkyvät hämärällä kivasti katon läpi.
Aurinkokenno asennettiin harjalle rakennuksen ulkopuolelle jotta saisi maksimaalisen valon ladatakseen akun täyteen päivän aikana.

Päärynät ovat kovassa kasvuvauhdissa ja niitä tulee kiitettävästi vaikka päärynäpuu on vasta viimevuotinen. 

Meillä on siis viimeinen lomaviikonloppu alkamassa ja tiedätkö, että vaikka meillä on paiskittu hommia joka suunnalla ja joka päivä niin koen kyllä olleeni lomalla ja ensi viikolla onkin hyvä aloittaa työt ihan uudella voimalla. 

Nyt nappaan kameran mukaan ulos ja koikeilen saada hämäräkuvia kasvihuoneesta kun valot syttyvät,  saas nähdä kuinka käy!

Mukavaa torstai- iltaa!!!

6 kommenttia

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Tulee siitä kyllä nätti!

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Kiitos Hannele!

Kesätuulia kirjoitti...

Ihana kasvihuone! ❤️

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Kiitos, se on rakkaudella tehty❤️

Sarin kotona kirjoitti...

Onpas hieno kasvihuone!
Mukavaa sunnuntai päivää!

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Kiitti Sari, vielä loppurutistus että saadaan valmiiksi!