New york - style valtasi meidän keittiönMustikkapiirakkaa New York - tyyliin.

Ehkä parhaita mustikkapiiraita mitä olen koskaan tehnyt, oikeastaan tämä on varmastikin jo kakku eikä mikään piirakka. Alkuperäinen ohje löytyy Leila leipoo - kirjasta, mutta koska olen jonkin verran jo lahopää jäi osa aineista kotiin eikä mökillä juuri varastoa ole leivontaa varten, muuttelin ohjetta hieman saatavilla olevien tarvikkeiden mukaiseksi. Vaihdoin siis kerman vaniljakastikkeeseen, sokerin vaniljasokeriin ja maustamattoman juuston vaniljatuorejuustoon. Kyllä toimii!
Äärettömän helppo kakku tehdä, pohjalle keksipohja, täytteen aineet sekaisin, sulanut suklaa joukkoon ja mustikoita päälle. Uunissa 30 min ja jälkilämmöllä kypsyttelyä toiset 30min.
Tarjoiltaessa vielä tuoreita mustikoita päälle ja mustikan varpuja lautasen renoille eikä kahvipöytä muuta olisi tarvinutkaan. Suosittelen testaamaan ja toimii varmasti myös muillakin marjoilla tehtynä.


Metsä on edelleen pullollaan mustikoita, niitä todellakin on, joten hain mustikat suoraan mökkimetsästä. Valitettavasti meillä on pakastin jo täynnä marjoja mutta silti en malttanut jättää marjoja metsään, vaan palasin vartin metsäreissun jälkeen ämpäri puolillaan mustikoita. Tarttuipa mukaan muutama kanttarellikin.
Sunnuntaiterveisin Katja


mustikka
3 kommenttia

Anonyymi kirjoitti...

Hyvästi mun laihis tämän postauksen jälkeen, nam mitä herkkua olet leiponut ja kun luin tuota ohjetta ni mä taatusti tykkään myös tuosta kakusta :) Pakkohan tätä on testata lähipäivinä tai viikonloppuna :) Kiitos siis ihanasta ohjeesta :)

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Ole hyvä vain! Tämä ei varmasti jää kaappiin pilaantumaan!

Kristiina - Arjen Helmiä kirjoitti...

Tämä juustokakku on niin hyvää ♥ Olen itsekin tehnyt tätä useamman kerran, lurps...