Lomalla

Kesäloman ensimmäinen päivä, ihanuutta!!!
Hidas herääminen, no kello oli jäänyt soimaan mutta ehkä on parempi nousta ajoissa.
Aamun kruunaa kahvi ja päivän lehden ehtii kerrankin lukea kunnolla. Koirakin saa aikoihin kunnon aamulenkin. Mitäs sitten???

Pionit kukkivat ja kesäkynnet tietty sävysävyyn <3


Tänään aion metsästää perkolaan katetta. Perus valokate on nyt ollut vuosia katteena mutta joka talven jälkeen siinä on aina reikä jossain kohtaa katossa kuten nytkin joten nyt tarvitaan kate joka kestää.

Tällä viikolla saadaan myös kattomaalari katsomaan talon katon maalausta, josko sade taukoaisi muutamaksi päiväksi niin että saataisiin katto maalattua tänä kesänä, sitä on tässä suunniteltu jo viimeinen 10 vuotta joten pari lisä päivää ei mullista asiaa. Väri tulee olemaan musta tai läheltä mustaa oleva tumma harmaa ja tulee kyllä muuttamaan talon ulkoista olemusta aika paljon sillä nyt katto on ihan puhdas peltikatto. Samalla muutetaan nuo punaruskeaksi maalatut puut valkoisiksi. Ensi kesälle jäänee sitten talon rapsuttelu ja muu maalaus.
Rakas mieheni aina hieman "ahdistuu" kun olen lomalla sillä en juurikaan vain oleile vaan keksin kyllä tekemistä, remonttia ja muuta pikku puuhaa, niin itselleni mutta myös hänelle. Satarautaa tulessa niinhän se pitää olla ja jollei mitään ole työn alla niin ainakin pitää suunnitella.

Tällä viikolla suunnistetaan myös mansikoille, että saadaan talveksi pakkanen piukkaan vitamiineja. Vadelmia muuten näyttäisi omassa puutarhassa tulevan tänä vuonna todella hyvin.

Oletkos sinä jo käynyt mansikoilla?

-Katja


4 kommenttia

Katja/Optimismiajaenergiaa kirjoitti...

Tulin heti vastavierailulle! Ihanaa lomaa, tällä viikolla pakastellaan mansikoita täälläkin! :)

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Mansikat on superhyviä suoraan maalta ja toimii kyllä jäisinä talvellakin. Mukavaa mansikkahetkeä teillekin❤️

Taina K kirjoitti...

Sama vika rahikaisella!;D Oma lomani on varsin pitkä miehen lomaan verrattuna, mutta olen yrittänyt opetella olla rasittamatta häntä lomilla pitkillä työlistoilla...:)
Mansikoita olen jo osan pakastanut, huomenna jatkan jälleen, kun tänään kotiuduttiin reissusta!:)

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Pitkä loma voisi minullakin ratkaista tuon ongelman vaan yrittäjänä ne jää minimiin. Kotiin on muuten ihana palata reissusta, parasta! Kivaa tiistaita!