Matkalla Gdanskissa ja vierailu Sopotissa


Niin vain joudun pyötämään puheeni siitä, että samaan kohteeseen ei mennä enää uudelleen ja niin vain taas löysimme itsemme jo kolmannen kerran Puolan Gdanskista.
Tämä vain on niin ihana paikka, lyhyt lento, hyvä ruoka ja upeita nähtävyyksiä vielä kolmannellakin kerralla.

Tällä kertaa emme olleet ihan kaksin liikkeellä vaan mukaan lähtivät tyttäreni, vävykokelas, isäni ja äitipuoleni. Kaikki olemme jonkin verran matkustaneet joten matka ei sinänsä aiheuttanut mitään matkajännityksiä vaan  saimme nauttia upeasta Gdanskista ja hellekeleistä.
Hotelliksi valittiin Puro hotellin jossa viimeksi jouluna majailimme ja silloin jo ihastuin tähän hotelliin. Katso täältä millainen edellinen reissumme oli KLIK* ja KLIK*.
Hotellilta kaikki on käden ulottuvilla, rantaravintolat, maailmanpyörä, uusi kauppakeskus Forum sekä upeat vanhat kirkot ja muut nätävyydet. Kaiken tämän lisäksi hotelli on itsessään upea.

 Yksi päivä lomasta käytettiin tutustumalla Sopotin hiekkarantoihin jonne pääsimme kätevästi tilataksilla 75 slotin hintaan. Sopotissa on upeat pitkät hiekkarannat ja yksi tärkeä nähtävyys, maailman pisin puinen laituri. Laituri pääsi parin euron hintaan josta ensin ajattelin että rahastusta, kyseessä kun kuitenkin on vain laituri, mutta paikka oli ehdottomasti käymisen arvoinen. Todella upea laituri!
Okei, no pakkohan sitä oli poseerata laiturimaisemissa. Koko matkan kuvista otin varmaankin suurimman osan laiturilta, eikä sen koko kauneus eden välity täysin kuvista. Laiturin päässä oli risteilyalusten parkki ja tietenkin satamaravintola jonne mekin hetkeksi parkkeerasimme juomatauolle.Sopotin laituri


laituriHotelli Puron kattoterassilla 8. kerroksessa oli oma baari, maisemat sen mukaiset tietenkin. Baarimikko oli tehnyt täysin omat drinkit, toinen toistaan erikoisempia makuyhdistelmiä käyttäen merilevää, basilikaa jne, ja pakkohan niitä oli testata.

 
 


ankkuri

Viimeisenä päivä suuntasimme lähellä olevaan sotamuseoon. Sotamuseo sijoittui toiseen maailmasotaan. Jo pelkästään itse rakennus oli nähtävyys mutta kyllä sisällä museossakin oli upeita ja mielenkiintoisia muistoja sota-ajalta. Löytyipä museosta osasto myös suomesta.
Museo oli upeasti toteutettu ja siellä olisi helposti saanut puoli päivää kulumaan tutkaillessa näitä muistoja. Miestä lie johtunut satuimme juuri oikeana päivänä museolle, se oli kaikille ilmainen.


sotamuseo gdanskparturivälineet

tauluseinä

gdansk

sotamuseo


gdansk

gdansk

Kaikin puolin onnistunut ja kiva reissu ja täytyy myöntää, että me tehdään vielä yksi reissu Gdanskiin. Silloin kohde on Sopot.
2 kommenttia

Kristiina K kirjoitti...

Me ollaan tuonne menossa elokuun alussa. Ollaan oltu jo kerran ja silloin käytiin Sopotissakin jonne menimme junalla. Paljon katsottavaa kuitenkin vielä jäi joten innolla odotan elokuun matkaa.
Ihanaa kesää sinulle!

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Upeita kuvia! Gdanskia on nyt moni kehunut ja miten edukasta siellä on syödä ym. polttelee kyllä.

Ihanaa juhannusta teidän perheelle <3