Terassihaaveilua ja muistilista*Postaus sisätää lainattuja kuvia. Kuvasta löydät linkin, mistä minä kuvan lainasin.

Koska olen viimeaikoina käyttänyt paljon aikaa terassin ideoiden hakemiseen ajattelin laittaa nyt tänne hieman muistilistaa. Myöhemmin on sitten hyvä katsoa mitä oikeasti saatiin aikaiseksi.

Mökin terassi on puuterassi ja pysyy myös sellaisena, mikä sen väri tulee olemaan, se on vielä arvoitus. Olen kyllä itse tykännyt nykyisestä melkein mustasta terassista. Koska ainakin ensimmäisen vuoden terassilaudat saavat kuivua pysyy se tämän kesän puun värisenä ja sitten tuumaillaan mikä lopullinen väri tulee olemaan. Terassi on kokonaiskooltaan noin 50 neliötä, ja koska se on kattamaton ja ympärillä on jonkin verran puustoa en usko puhtaanapidon kannalta siinä toimivan sohvakaluston alkuunkaan, vaikka ihana olisikin.

Etsinnässä on myös se täydellinen aurinkotuoli, vaikea valinta olevinaan, puinen, polyrottinkinen, pehmusteilla vai ilman?!

Grillin päälle tuleva katos tuntuu olevan haasteellinen löydettävä ainakin valmiina. Valmiit katokset ovat joko kovin heppoisia rautahässäköitä tai sitten se näyttää roskiskatokselta. Saattaa käydä niin että isännän on tartuttava arkkitehtikynäänsä ja katoksesta tulee uniikkituote, tai sitten siitä ajatuksesta luovutaan vallan.


Mökin sisääntulokivetys vaihtuu jo hajonneista betonilaatoista joko luotokivi- tai liuksekivikäytäväksi. Kivi tulee olemaan puuterassin rinnalla hyvin vahvana elemenettinä, onhan kivi ajaton, kaunis ja kestävä ratkaisu piharakentamisessa.

Vaarana tässä remontissa on ylirakentaminen sillä kyseessä on kuitenkin mökki. Ajatuksena on että piha olisi kuitenkin helppohoitoinen ja siisti, terassi käytännöllinen ja viihtyisä. Tarkkana siis pitää olla jotta mökkifiilis säilyy.

Jos sinulta löytyy kesän kuumavinkki terassille jaa se ihmeessä👍

Stylizimo outdoors
https://stylizimoblog.com/2015/08/03/new-and-bigger-terrace-2/

http://weekdaycarnival.blogspot.fi/2017/04/time-to-step-outside.html?m=1


http://kaneliajakardemummaa.blogspot.fi/2015/07/vastauksia-kysymyksiin-osa-2.html

kuva
Kuva: https://www.meillakotona.fi/artikkelit/koristele-koti-juhlaan 
https://vdxl.im/8718475923886_a_en_hd.jpg
https://www.vidaxl.fi/e/8718475923886/vidaxl-aurinkotuoli-kokoontaitettava-akaasiapuu
https://www.isku.fi/tuote/kesakalusteet/6752/polarisminimalistiske_planter_utenfor_doren
Kuva: http://www.mariannedebourg.no/2016/09/14/inngangsparti-for-hverdag-og-fest/


Ei kommentteja