Joulu Gdanskissa


Joulu vietettiin ihanassa Gdanskissa, Puolassa. Jos mielit erilaista joulua, pidät vanhoista kaupungeista, luksusasumisesta ja hyvästä ruoasta, kannattaa suunnata Puolaan ja siellä Gdanskiin. Tämä oli meille jo toinen kerta kaupungissa eikä varmasti jää viimeiseksi. Gdansk hurmaa kaikki kauneudellaan, edullisella hintatasolla sekä palvelulla. Tämä on matkakohde jonne on helppo mennä ja viihtyä melkein mihin vuodenaikaan vain.

Ennakkoon yritin kovin etsiä tietoa joulusta Gdanskissa, mutta sitä oli kovin vähän saatavilla joten nyt jaan pariinkin eri postaukseen joulun viettomme Gdanskissa joten ehkä joku tietoa janoava löytää täältä jotain mielenkiintoista omaan matkaan.

Vain muutama viikko ennen joulua päätimme varata joululennot Gdanskiin. Lento Turusta kestää vain reilun tunnin joten matka-aika olisi ihanteellinen. Syy miksi lensimme vasta jouluaattoaamuna olis selkeä, sillä edellisenä päivänä lähtevien lentojen hinnat olivat kaksinkertaisia.

Hotelleita oli hyvin saatavilla vaikka oli joulunaika. Päädyimme melko uuteen designhotelliin vanhan kaupungin puolelta, läheltä jokea, Hotelli Puroon. Olin jo edellisellä reissulla ihaillut tätä hotellia joten valinta oli helppo.

puro hotelli gdansk

puro hotelli


Hotelli Puro oli ehdottomasti upein koskaan yöpymistäni hotelleista.  Hotelli oli täynnä yksityiskohtia joita vain jäin ihastelemaan ja tietenkin kuvaamaan.
Huoneen toimminnot olivat ohjattavisssa huoneen omalta padiltä. Valojen himmeennys, vessan valaistuksen säätö, televisio ja jopa huoneesta uloskirjaantuminen tapahtui tuon padin kautta.
Joillekkin lasinen kylpyhuone voisi aiheuttaa  hämmennystä, minusta se oli ihana. Ujoimmat voivat sitten vetästä verhon lasikuution eteen mikäli mielii omaa rauhaa kylpyhuoneessa.

purohotellihuone

hotellihuone

 

hotellisuositusjoululahjat

Hotelli Puro oli suunniteltu aikuisten hotelliksi, mikä sopi hyvin meille. Hotelli oli hyvin rauhallinen. Vaikka kaupunki oli täynnä ihmisiä ei hotelli ilmeisesti kuitenkaan ollut lähellekään täyteen buukattu.
Aulassa oli viehättävä baari, sekä oleilutila. Pöytä oli täynnä erilaisia kirjoja, muodista, sisustamisesta sekä erilaisia kahvipöytäkirjoja. Taustalla soi launchmusiikki ja myös aulassa oli vieraiden käytössä padejä.

aulabaariHotellin sisutuksessa oli hyvin paljon erilaisia elementtejä, betonia, tiiltä, marokkolaistyylistä laattaa, puuta, metallia, peiliä. Muotoina pyöreää, kulmikasta, kuperaa, korkeaa tilaa. Erilaisia valoelementtejä, jotka kaikki istuivat hyvässä  sopusoinnussa keskenään. Tunnelma oli ihanan rentouttava ja tiloissa saattoi helposti viihtyä viinilasillisella kerran jos toisenkin. Aulassa oli vieraiden käytössä kahviautomaatti josta sai huonekorttia vilauttamalla kiehautettua latten tai espresson.
 lobbybar


Keli ei meiltä aattoiltana kovin suosinut sillä lämmintä oli jopa +9 astetta  ja vettä satoi ihan maahan saakka. Onneksemme hotellin aulasta sai ihania isoja sateenvarjoja lainalle. Säästä huolimatta osasimme kuitenkin nauttia hotellin ja kaupungin antimista, eihän me sokerista olla. Tämä hotelli saa kyllä ehdottomasti kymmenen pistettä. Vain kävelymatkan päässä hotellista on pienet ihanat rantaravintolat joissa muuten näilläkin keleillä ihmiset istuivat hotwineilla terassilämmittimien kera. Toiseen ilmansuuntaan lähdettäessä edessä oli pitkä kävelykatu Dluga targ, josta kerron seuraavassa postauksessa lisää.


2 kommenttia

Katja / Valkoisen vuoren rinteillä kirjoitti...

Oooo näyttääpä upealta tuo hotelli, hyvä vinkki, kiitos! :)

Katja S. kirjoitti...

Valtavat ja hyvät aamupalat vielä päälle 👍. Voin kyllä suositella lämpimästi!