Terassin käsittely öljyllä

*blogiyhteistyö Teknoksen kanssa


Terassiprojekti alkaa olemaan nyt valmis.
Tässä jo muutamaankin otteeseen odottelimme kelejä, että terassi ja laituri päästäisiin käsittelemään, mutta nyt se on tehty ja tykkään ihan hurjasti lopputuloksesta.

Itse värin valinta ei ollutkaan kovin helppoa sillä pohjalla oli kahtena eri vuonna tehtyä terassia joten toinen oli jo lähtökohdaltaan harmaampaa. Sitten koska hakusessa oli läheltä puun sävyä oleva hieman harmaa sävy, ei se ollut mitenkään helpoa löytää. Tässäkin jälleen  käännyimme Teknoksen värisuunnitelijan puoleen joka valitsi meille kolme erilaista sävyä kokeiluun, vesiohenteisesta puuöljystä.Koko projekti aloitettiin tekemällä terassille ja laiturille hyvä pesu. Pesuun käytettiin Rensan terassipesuainetta jolla käsiteltiin kaikki puupinnat ennen öljyämiskäsittelyä ja tuote on muuten biohajoava. Terassipesuaine poistaa pinnoilta lian, homeen, leväkasvuston sekä muut puuöljyn imeytymistä haittaavat epäpuhtaudet. Puupintojen annettiin kuivua vuorokausi.
Jimi löysi oitis oman paikan terassilta

Seuravan päivän iltana aloitimme öljyämisen. Olimme varanneet pari isoa sivellintä sekä pehmeän varrellisen sienilastan jolla saatiin pinnat tasoitettua hyvin. Terassilautojen pienet raot osoittautuivat haasteellisiksi saada niihin öljyä, joten ratkaisimme asia niin, että ensin sienellä levitettiin öljyä runsaasti jotta se lähti hieman valumaan väleihin, siveltimellä vedot perään ja uusi kierros lastalla joka tasoitti pinnan. Lopputuloksesta tuli todella hyvä. Woodex aqua woodoil oli todella hyvä tuote levittää puupinnoille, vaikka tuotteessa oli sävyä ei siveltimistä jäänyt vetojälkiä pintaan vaan se tasoittui hienosti. Neljässä tunnissa pinta oli pölykuiva ja 16 tunnin jälkeen kalustettavissa.
Tuotteen menekistä täytyy todeta että meillä oli hommaan varattu 18 litraa öljyä josta kului noin 10 litraa, eli woodexin öljy on todella riitoisaa, loppu riittänee varmasti ensi kesän huoltomaalaukseen.

Tiesitkö muuten, että värillistä öljyä suositellaan puulle kun halutaan, että öljyäminen suojaa puuta auringon UV säteilyltä?Tässä ylemmässä kuvassa näkyy parhaiten eri vuosina tehtyjen terassien sävyero. Tiesimme toki jo aloittaessa, että ero jää näkyviin, eikä se meitä haittaa. Mitä pidempään puu on käsittelemättä sitä enemmän se harmaantuu. 

Voin kyllä lämpimästi suositella jokaiselle terassille Teknoksen puuöljyä, sävytys mahdollisuudet ovat erityisen  hyvät, tuotteen käsiteltävyys uskomattoman helppoa sekä asiantuntijapalvelut joita olemme Teknokselta saaneet ovat huippuluokkaa, pätee muuten tähänkin asiaan, että ammattilainen osaa kyllä homman.

2 kommenttia

Kaisa kirjoitti...

Kaunis terassi ja oleskelualue teillä mökillä. Tuo sävy on kyllä hyvä terassissanne. Me öljysimme myös terassin keväällä ja siitä tuli hieman tumma. Mutta, ihan kiva. Haalistuuhan se ja seuraavalla öljyämiskerralla sitten vaaleampi sävy. :)

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Kiitos, hyvä tuli väristä ja öljyllä saa kyllä hyvän suojan puulle.