Piharemonttia mökkimaisemiin


Pieni työleiri odotti helatorstaina mökillä, sillä pihan sisääntulon remontti ajateltiin nyt viimein aloittaa. Alkuviikosta tilattu multakuorma oli hienosti kipattu nurmialueelle jota hieman jännitettiin olisiko se kuitenkin jätetty osin hiekalle (pessimistihän ei pety!).  Sisääntulon nurmialue on vuosien saatossa kärsinyt valon, ravinteiden puutteesta sekä viime kesän kuumuudesta, ja siinä ollut ihan nätti sammalkin oli nyt viimein muisto vain. Tämä olisi siis oiva jatkumo viime kesän kivipolkuremontille.

Pari talvea mökillä on jo suunniteltu rannan puiden harventamista, mutta se kuuluu siihen kategoriaan, että ehkä sitten ensi talvena. Ranta on kasvanut epäsiistin tiiviiksi, mutta sitten taas kesällä se on toiminut hyvänä näköesteenä. Tiedä sitten mitä sille tapahtuu...Talon päädyn "nurmialue" muutettiin täysin katteella peitetyksi ja siihen laitettiin vuorenkilpiä ja erilaisia havukasveja. Metsästä käytiin valkkaamassa isompia kivia katteen keskelle ja jotta kate pysyisi paikoillaa laitettiin reunoille mustaa reunakiveä, joka tosin näyttää vielä harmaalta. Katteen valinnassa meinasikin sitten käydä moka. Netin kautta katsotujen kuvien perusteella olisin ilman muuta ottanut ruskean katteen. Onneksi piipahdimme paikallisessa piharakentamiseen erikoistuneessa liikkeessä katsomassa Murtoon kuorikatteita. Ruskea olikin melkoisen punainen, eikä ollenkaan meidän makuun, joten päädyimme harmaaseen. Harmaa oli täydellinen valinta meidän pihaan. Suursäkki tuotiin pihaan saakka multien kanssa josta murkate oli kätevä levitellä aluelle. Tälle aluelle saattiin uppoamaan koko suursäkki, eipä ainakaan heti tule rikkaruohot läpi.

Kivi josta työnjohtaja Jimi otti makuupaikan remontin ajaksi, löytyi mullalla peitetyn vuorenkilpikukkamaan alta. Vuorenkilvet siirrettiin kuorikealuelle ja kivi sai jäädä koristamaan pihaa, niitähän tässä pihassa riittää.

Pikkuhiljaa kaikki valmistuu, kun hommiin vain tarttuu. Me on ehkä meidän vahvuus, mutta myös samalla heikkous että innostumme projekteista eikä siinä sitten paljon tuumailla kun niitä jo tehdään. Välillä joudun kyllä laittamaan jäitä hattuun sillä idea poikii aina uutta. Mutta niinhän se on sisätilojakin rempatessa että aina se remontoidun viereinen kohta näyttää hirveältä joten tämä on loputon suo.
2 kommenttia

Kristiina K kirjoitti...

Hieno tuo liuskekivikäytävä ja alue talon päässä!

Maija kirjoitti...

Todella siistin näköinen tuli tuosta talon päädystä ja sopii hyvin tuo liuskekivipolku myöskin. Mekin tilasimme juuri haketusta meidän istutusalueella, sillä en jaksa olla kokoajan kitkemässä niitä rikkaruohoja. Tuollainenhan on paljon hauskempi, että on vain muutama kasvi ja vaikka iso kivi, niin ei ole paljoa yhtään hoidettavaa.