Etsitään uutta väriä terassille


*Postaus on tehty yhteistyössä Teknoksen kanssa
 
Tänä kesänä jatketaan jälleen yhteistyötä Teknoksen kanssa. Nyt projektina on terassin käsittely. Käsittelyksi valitsimme  öjyämisen Teknoksen vesiohenteisella Woodex Aqua oil puuöljyllä, koska myös laituri käsitellään ja työskennellään veden päällä, oli öljyn valinassa oltava tarkkana. Terassille Teknos suosittelee käytettävän värillistä öljyä sillä pigmentit suojaavat puuta auringon UV-säteilyn vaikutuksilta. Öljykäsittely suojaa puupintoja kosteudelta sekä likaantumiselta. Käsittely vähentää myös puupinnan halkeilua. Kuultavissa sävyissä tulee kuitenkin ottaa huomoon, että puun sävy vaikuttaa lopputulokseen. Siksipä siis meillä on täällä koevedot menossa. Nyt vain on valinnan vaikeus värisävyssä sillä niitä olikin yllättäen monta hyvää sävyä. 
 
Täältä KLIK pääset kurkistamaan Teknoksen värikartaa mikäli mielit omalle terassille muutosta.Testissä oli kolme eri sävyä.  Yllä olevassa ylhäältä alas olevat sävyt ovat 1825, 3042 ja 8022 kertaallen vedettynä. Lisäksi kokeiltiin sävyä 3042 terassin isompaan reunalautaan jotta nähtäisiin miltä väri näyttää oikeasti terassin ympäristössä ja vaikuttaako esimerkiksi luonnon sävyt kuinka paljon käsiteltyyn lautaan. Edelline terassi oli väriltään musta, mistä kyllä tykkäsin todella paljon, mutta nyt sävy saa jäädä hyvin lähelle luonnon sävyjä.

Täältä voit kurkistaa miltä terassi näytti ennen remonttia KLIK 

Ja täällä terassi valmiina, kuvat viime kesänä KLIK

Onko muilla terassiprojekteja tänä kesänä ja mikäs näistä kolmesta olisi sinusta paras sävy?


2 kommenttia

Kaisa kirjoitti...

Täällä oli sama mietintä käynnissä muutama viikko sitten. Pohdimme harmaan ja ruskean välillä. Lopulta päädyimme ruskeaan terassiin ja harmaisiin kalusteisiin. Ja, olen ollut lopputulokseen tyytyväinen sävyjen suhteen. Vaikka, ruskeassa kyllä näkyy kengänjäjet ja siitepöly todella hyvin.
Mukavaa viikonloppua!

Päden paja kirjoitti...

Täälläkin öljy käsittely terassille tehdään joka kevät:) Noista jos pitäisi yksi valita niin se olisi tuo ruskea oikean puolimmainen:)Leppoisaa äitienpäivä iltaa❤️