Lumituhoja

Minä olen se tyyppi joka hurraa, kun lunta sataa, tänäkin vuonna ja vielä edelleenkin, vaikka kaikki ei ihan putkeen ole mennytkään näillä lumikeleillä. Onhan sitä seurattu paljonko lunta katoilla on ja uutisissakin sanottiin, että vielä ei tarvi olla huolissaan. Järki käteen ja katsomaan... kaikki näyttää hyvältä, mikään ei roiku eikä notku normaalia enempää. Sitten tulee se seuraava aamu, kun ensi kesän remonttikohde on selvillä:

PERKOLA

lumikuorma


lumituhot

Tästä romukasasta pelastui neljä polyrottinkituolia ja taivaan vanha grilli. Kaikki muu lasipöytä mukaan lukien on romuna. Jotta tästä saadaan jotain positiivista on suunnitelmissa ollut jo tovin tehdä taloon terassi, olisiko nyt sen aika? Onneksemme kalusteet olivat jo hyvin vanhoja joten rahallinen menetys on suht olematon. Suurin ongelma on tämän paikan siivoaminen, tuo muovisilpun määrä mitä  vanhasta valokatteesta tulee on jotain käsittämätöntä. 

Edelleen kuitenkin nautin talvesta, ihanaa, että lunta on ollut. Tänään suunnataan vielä mökille kurkistamaan onko siellä kaikki pystyssä.

Mites teillä on lumen kanssa sujunut?
4 kommenttia

Kristiina K kirjoitti...

Lunta on tosiaan ollut ihan riittämiin tänä talvena. Nyt on tullut vettä ja lämpöasteita on sen verran että kukkapenkistä näkyvät jo perennat vaikka muutama päivä sitten oli melkein metrinen lumikinos niiden päällä. Onneksi mitään tuhoja ei ole tullut sen paremmin kotona kuin mökilläkään.
Teillä näköjään on käynyt tuho. Onneksi rahallinen menetys ei ole suuri eikä ihmisille ole mitään sattunut. Siivoamistahan tuo tietää, mutta varmaan lievittää harmitusta kun voi ruveta suunnittelemaan uutta tuon vanhan tilalle.

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Meillä on vieläkin lunta aika paljon vesisateesta huolimatta. Talon ja tallin katolta lumet onneksi tuli alas ettei niitä tarvi pelätä. Uuden suunnittelu tosiaan on asian hyvä puoli. Ja onneksi kesä on ihan tuossa tuokiossa täällä.

Annukka kirjoitti...

Voihan kurjuus. Mieluummin perkolan olisi varmasti purkanut itse sitten, kun/jos siltä olisi tuntunut. Nyt tuli vähän niinkuin kysymättä tuo siivousurakka.

Vähän (paljon) huolestuneena olen kuikuillut meidän katolta hissukseen alaspäin luisuvaa lunta, jonka eturintamassa on paksu jääkerros, joka on vääntänyt ja osin irrottanutkin rännejä osan matkaa. Tietää niiden uusimista keväällä.

Lumi on ihanaa, mutta ehkä tämän vesisateen olisin mieluusti jättänyt välistä. Ajotiet on paksua loskaa ja jalkakäytävät peililiukkaita. Mutta onneksi me suomalaiset ollaan totuttu ihan kaikkeen.

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Ikäviä nuo pakkoremontit. Eri Facebook saitit on täynnä lumikatastrofikuvia kun on kuisteja ja jopa koko seiniä lähtenyt lumen mukana.
Meillä mökillä oli myös venekatos tullut alas. Se oli tosin sellainen pressumallia oleva. Toki se on myös täysin tarpeeton ollut mutta tietää ylimääräistä puuhaa lisää. Yllättävän pitkään on lumet pysyneet katoilla...
Tsemppiä teille, toivotaan mahdollisimman pieniä vahinkoja!