Kattohommissa

Blogiyhteistyö Teknoksen kanssaNyt on yksi murhe vähemmän sillä viimein kelit ovat olleet suotuisat mökin katon maalaamiselle. Helteillä tämä olisi ollut täysin mahdotonta ja nyt ilmankosteus taas on ollut niin korkea, ettei ole voinut harkita maalausurakkaa.

Perjantaina vielä töitten jälkeen alkoi katon pesu sillä luvassa oli lauantaille mukavaa, puolipilvistä säätä ja isäkin oli pakannut auton valmiiksi maalauskamppeilla että päästään aamusta aloittamaan urakka. Pimeän tullen oli sitten jo pakko tulla katolta alas ja vain toivoa, että katto olisi puhdas.

Katto oli entuudestaan vanhaa aaltopeltiä joka on jonain vuonna yksi ja kaksi maalattu hieman punertavan ruskealla maalilla.  Naulauskohdista maali oli hieman lohkeillut, mutta ruostetta katossa ei ollut joten selvittiin minimaalisin pohjatöin.

Katto maalattiin suoraan vanhan maalin päälle Teknoksen Kirjo peltikattomaalilla josta sävyksi valikoitui T7049, tumma harmaa.  Vesiohenteinen maali ohenneettin snadisti jotta voitaisiin käyttää ruiskua maalaamiseen. Ruiskulla maalaus kävi kätevästi, vain reunapellit maalattiin siveltimellä. Ilmeisesti isäni oli maalannut ennenkin kattoja sillä homma sujui helpon näköisesti ja mielestäni hyvin nopeasti.


mökin katto

teknos

kesämökin katto

teknos peltikattomaali

Uudet terassit suojattiin pressuilla jotta tuuli ei ruiskulla maalattaessa heittäsi pisaroita uusille terassilaudoille. Katto maalattiin kertaalleen sillä maali peitti todella hyvin vanhan maalin sekä lohkeamakohdat. Piippujen pellit maalattin myös samalla. Ensi keväänä kurkistetaan sitten katolle uudelleen ja huoltomaalataan toiseen kertaan mikäli tarvetta.

Teknoksen maaleissa tuntuu olevan niin talojen seiniä kuin kattoakin maalatessa samat ominaisuudet: helppo levittyvyys, tasainen maalausjälki sekä maalin erittäin hyvä riittävyys. Itse olen niin monia maaleja kokeillut, että Teknos on ehdottomasti meidän suosikki maalaamiseen.

Teknoksen sivuilta KLIK* voit vielä tutustua erilaisten kohteiden maalausoppaisiin.Omaan silmään lopputulos näyttää hyvältä. Katto on kokenut todellisen faceliftin vaikka sille ei ole muuta tehty kuin maalattu. Uusi sävy päivittää mökin  mukavasti tälle vuosikymmenelle ja nyt värit istuvat hyvin yhteen katossa ja seinissä.

Kurkista täältä muita maalausurakoia, valitettavasti kuvat ovat pieniä blogipohjan muutoksesta johtuen. 

Mökin maalaus:KLIK* JA  KLIK*
Värieroja: KLIK*
Rintamamiestalon maalaus: KLIK*

5 kommenttia

Kristiina K kirjoitti...

Hyvä että saitte katon maalauksen tehtyä ennen syksyä. Nyt voitte rauhallisin mielin odottaa talven tuloa.
Mukavaa viikonloppua!

Kaisa kirjoitti...

Aikamoinen urakka teillä ollut, mutta kyllä kannatti. katto näyttää nyt todella hyvältä.

Marianna kirjoitti...

Kiva löytää blogiisi ja kyllä tuli hieno katto! Tykkään väristä!

Meillä on edessä sammaleen poistaminen mökkikatolta (sateisen vuonon riesa) ja sehän on aivan hirveää hommaa, joten vähän kateellisena katson kattoanne :)

Ihanaa viikonloppua <3

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Kiitos ihanat, kyllä on duunia painettu. Katon kohdalla lähinnä isä teki kaiken työn😂
Tervetuloa seuraamaan mökkielämäämme Marianna ❤️ Kyllähän tuo katto olikin jo hoidon tarpeessa ja jatkossa on ihan pakko mennä muutaman kerran putsaamaan katto. Sen verran nuo männyt roskaavat että aika pian alkaa sammaleet kasvamaan. Ihanaa viikonloppua!

Nimetön kirjoitti...

Vain maalattu ja noin hyvältä näyttää. Meille asennettiin bitumikatto. Asennuksessa ei kyllä kauaa mennyt vaikka ajattelin.