Syksyä kohti herkutellenNyt on kuulkaas se aika käsillä, kun säilötään kiireesti purkkiin kesän herkkuja, herkutellaan oman maan porkkanoilla ja sipuleilla. Chiliä tulee yli oman käytön joka kuivataan tarven varalle, porkkanoista ajattelin keitellä mummin pikku Alissalle porkkanasosetta. Näin vain on kesä kääntymässä syksyyn ja puutarhan puuhat muuttuvat siivouiluiksi ja talveen valmistaviksi. 

Tänä syksynä olen purkitellut avomaakurkkua elämäni ensimmäisen kerran. Koska satoa siitäkin saatiin kivasti olenkin tehnyt hieman erilaisia variaatioita säilötyistä kurkuista, chilillä ja valkosipulilla ja ihan naturellia, siivouin aja suikaleina. On niitä jo vähän maisteltukin ja voin kertoa ettei jää viimeiseksi kerraksi, aikas herkkua!

Syksy on mielestäni ihanaa aikaa, hämäryys ja viileys hiipii hiljakseen. Jopa juoksulenkille saa jo vetäistä pitkähihaista päälle ja hirvikärpäsetkin käyvät päälle, mutta voiko kukaan  väittää etteikö luonto kaunistuisi koko ajan. Hirvikärpäsiä lukuun ottamatta on kiva hilata itsensä koiran kanssa metsään kurkistamaan sienimetsän antia... 

Ihanaa syksyn alkua!

"Mäkin vaatisin syyshuoltoa, turkki pitäisi nyppiä ja pesukin tekisi terää...."

2 kommenttia

Kirsi kirjoitti...

Näyttää herkulliselta ��

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Chili on vielä maistamatta mutta tavallinen oli superhyvää!