Terassiprojekti

On kuulkaas kelejä pidellyt... huh hellettä!

Täällä on aloiteltu mökin terassiremottia. Vanha musta terassi sai väistyä saaden tilalleen hieman isomman, tukevamman ja vaalean terassin.
Samalla täällä on tehty hieman putkitöitä ja sähkötöitä ennen terassin laudoittamista. Kukaan putkimies ei varmastikaan kelpuuttaisi meidän sadevesiviemärin rakentamista, mutta mitä sitten, se kuitenkin toimii. Rännikaivoon yhdistettiin mutkaa ja kovaa putkea erilaisin comboin, mutta päästiin niin helpolla, että mitään ei katkaistu vaan osat vain yhdistettiin. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Nyt ei sadevesi enää jää terassin kulmalle makaamaan.
Vanha terassi lähti maailmalle. Se kelpasi ilmaisena vielä jatkokäyttöön. Hyvä, näin vältyttiin puuroskalta ja purkamisen vaivalta. 
Vanhan terassin alta paljastui vanhoja isoja betonilaattoja joita käytettiin terassin runkopuiden alle  perustuksina. Ne tulivat ihan tarpeeseen. Laattojen ja runkopuiden väliin laitettiin vielä bitumikaistaa jotta runko saisi mahdollisimman vähän kosteutta maasta.Iso kivi joka oli jo vanhalla terassilla näkösällä haluttiin jättää edelleen näkyviin. Kuten aina, suunnitelmat hieman muuttuivat ja kiven kohdalle tehtiinkin istutusallas johon tuli kohdevalo. Tästä syystä terassin alle tehtiin hieman sähkötöitä lisäämällä yksi jakorasia kahta kohdevaloa varten.
Jep, olen siis tänä kesänä oppinut tekemään terassia ja hyvinhän se onnistui, kun oli tarkka avustaja joka mittasi ja sahasi laudat valmiiksi. Selkä ei kiittänyt tuon päivän päätteksi vaan liikehdintä oli enemmänkin koomista mummokävelyä.Lähipäivinä pääsette kurkistamaan miltä valmis terassi näyttää kunhan maltan helteeltä tulla sisään purkamaan kuvia.

Aurinkoista viikkoa kaikille!


6 kommenttia

Päden paja kirjoitti...

Olipas ihanannäköistä mökkimaisemaa ja tuosta terassista tulee varmasti upea! Kiva on siellä istuskella ja nauttia kesästä:) Meillä on tuota hellettä kovasti odotettu kun monta päivää on sadellut vain vettä, niin tänäänkin..vaan nytpä ainakin lupasivat että pitäisi ilmojen seljetä ja lämmetä oikein kunnolla..peukut on pystyssä:) Kauniita kesäpäiviä♥

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Terassi on meillä mökillä kesäisin se punaisen maton paikka. Tänä kesänä meitä on kelit hellineet joten terassilla ollaan paljon. Tänä vuonna haluaisin järjestää venetsialaiset joten toivottavasti silloin vielä on kauniita kelejä. Aurinkoa teille!

Lumikallion Outi kirjoitti...

Oi mikä maisema, upea terassin paikka. Tsempit terassin tekoon. :)

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Kiitos! Terassi on nyt valmis ja vielä olisi laiturin uusinta edessä.

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Hei wow mikä urakka ja miten kaunista on ja tulee. Juuri nakutin huomiselle meidän terassiprojektin ja sen terden mustaksi öljyämisen, meillä mentiin vaaleasta tummaan. Kerron kyllä tumman huonotkin puolet, kaikki roskat näkyy ja on kuuma kuin pätsi kävellä.

Mutta juuri valitin, että ollaan huhkittu täällä helteessä, mutta te vasta huhkineet olettekin.

<3 Lisää kuvia odotellessa. <3 ja zemppiä.

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Musta on tosiaan kaunis terassilla. Entinen olikin musta, mutta kuuma on näillä keleillä ja siitepöly näkyy enemmän kun laki sallii, mutta kaunis olisi👍 Kiitos tsempeistä!