Ihana Vanha Porvoo

vanha porvoon kaupunki

Vihdosta viimein pääsin Porvoon kuvien kimppuun. 

Lauantai aamuna suuntasimme siis kohti Porvoota ja pienen etsinnän jälkeen löysimme itsemme Vanhan Porvoon kävykaduilta. Nämä ihanien vanhojen talojen ympäröimät kadut ja pikkuputiikit houkuttelivat astumaan liikkeisiin. Niitähän siellä riitti, putiikkia toisen perään, mutta myös viihtyisän näköisiä pikku kahviloita ja ravintoloita löytyi  Vanhan Porvoon mukulakivettyjen katujen varrelta. Oli vain valinnan vaikeus sillä kaikissa kahviloissa ei voitu poiketa.

Erityisesti mieleen jäi ravintola Zum Beispiel jossa piipahdimme teellä (+oluella). Sinne menemme ehdottomasti ensikerralla syömään. Sen verran komeita annoksia näytti asiakkaat nauttivan. Lisäksi tupa oli täynnä perheitä, ystävyksiä, pareja... Todella rennon ja kivan oloinen paikka, siellä viihtyisi pidempäänkin.
 

vanha porvoo

vanha porvoo

Keli ei ollut paras mahdoolinen tällaiseen kiertelypäivään sillä pikkuinen vesisade huuhteli niin kiharani suoraksi kuin tietkin sohjoisiksi.  Kesällä ja miksei kunnon talvisäälläkin, tämä on varmasti todella upea paikka. Voin hyvin  kuvitella meidät istuskelemaan kesäterassille jonnekin näiden katujen varteen.  Piipahdimme pienissä antiikkiliikkeissä sekä sisutuskaupoissa, ostettavaa löytyi vaikka ja mitä...

Suklaatehdasta emme etsinnoistä huolimatta löytäneet, kapusimme ylös kirkonmäelle jossa vanha paikka kartan mukaan oli ollut, uuden nettiosoitteen mukaan suuntasimme seuraavaksi uuteen paikkaan, mutta emme vain löytäneet, niinpä luovutimme ja suuntasimme ilman suklaata kohti Haikkoa. 

Oletkos sinä käynyt Vanhassa Porvoossa ja löytyikö sieltä joku ihana lempparikauppa?


kahvilan tapeetti seinä

vanha fiat

vanha porvoo

vanha porvoo museovanha porvoo pikkuputiikit

vanha porvoo

vanha porvoo

vanha porvoon kirkko

vanha porvoon kirkko

vanha porvoon kirkko

kellotapuli

Mukavaa tiistai-iltaa!


9 kommenttia

Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja kirjoitti...

Kauniita kuvia Porvoosta :) Mä tykkään kaupungista etenkin kesäisin, lukuisista pikkuputiikeista, Brunbergin myymälästä ja rantamaisemista.Mukavaa iltaa!

Kaisa kirjoitti...

Porvoo on niin kaunis kaupunki, eipä ole tullut aikoihin käytyä. Ennen vierailin lähes joka kuukausi, kun miehen "kotisatamana" oli Porvoon satama. Mutta, kesällä täytyykin tehdä retki Porvooseen ja etanoita syömään vanhaan kaupunkiin! :)

Jaana M / My life kirjoitti...

Ihania kuvia! Porvoo on niin kaunis kaupunki <3 Mukavaa päivää <3

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Kyllä tuonne on kesällä palattava. Ja vanhassa Porvoossa oli myös joku hotelli jossa voisi hyvin yöpyä ja olisi heti kaupungin sydämessä❤ Kivaa päivää!

Tuija kirjoitti...

Mun viimeisestä Porvoon reissusta on jo todella kauan aikaa. Aina sitä on suunnittellut kesän tullen sinne menevänsä, niin on vain jäänyt. Ensi kesänä kyllä menen, vaikka yksin :)

Ruut kirjoitti...

Aikalailla samalta näytti kun mekin siellä viimeks oltiin ja liukasteltiin :D olispa kiva joskus käydä katsomassa myös kesäinen Porvoo :)

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Sama homma. Kesää odotellessa siis!

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Tuo joen ranta on varmasti upea kesällä. Kaupat oli ihania näin talvella❤

Kristiina K kirjoitti...

En ole Porvoossa känyt kuin joskus lapsena, mutta haaveissa on matka sinne kesäaikaan. Ehkä jo tänä vuonna onnistuu?