Yks kakkaa, kaks kakkaa....

Aamusella suuntasin pakettiauton nokan kohti Euraa ja Biolan yritystä. Sain ilon tehdä heidän kanssaan yhteistyötä ja kaiken lisäksi sain kutsun saapua tutustumaan heidän tiloihin Euraan

Olen toki aiemminkin piipahtanut Biolanin Outlet myymälässä, mutta nyt pääsin kurkistamaan aivan uuteen Biolan maailmaan nimittäin päärakennukseen.

Ohikulkiessa olen ihastellut talon ulkoista olemusta, sen erilaisuutta ja uskallusta rakentaa rohkeasti ja ekologisesti. En vain tiennut, että se kätkee sisäänsä niin paljon upeita yksityiskohtia ja tarinoita. Esittely kierroksen minulle piti  Riikka Kerttula, Biolanin puutarha neuvoja / tiedottaja.


 Keskellä taloa on henkilökunnalle suunniteltu tila jossa he kokoontuvat usein aamupuurolle sekä lounastauolle. Upeassa italialaistyyppisessä puutarhassa voisi istuskella pidempäänkin tai viettää vapaa aikaa takkatulen ääressä.


Yläkerroksen neuvottelutilat saavat varmasti ajatukset ja ideat liikkeelle. Tällainen keidas pitäisikin löytyä joka yrityksestä.

Vastaanoton takana aina kattoon saakkaa avautuu upea kasviseinä joka on yksi ehdoton katseen kiinittäjä sisätiloissa. Tämä kasviseinä on 12 metriä korkea ja viisi metriä leveä ja hoidosta  vastaa Riikka. Sitä varten on asennettu kiipeily köydet joilla hän ylettyy hoivaamaan jokaista kasvia.


 Ulkoa rakennuksen pinnassa kuten sisätiloissakin, on Nilsiä kvartsiitti kivestä tehtyjä yksityiskohtia Tämän Biolanin kanan varmasti jokainen tunnistaa. Takapihalle siirryttäessä aukeaa Japanilaistyyppinen puutarha, upeat lammet sekä grillikatos ja sen kupeessa pieni hyötypuutarha.
Rakennuksen terasseja koristaa käsintehdyt puutapein kiinnitetyt terassilaudat. Ja koska kyseessä Biolan löytyy pihalta myös perinteinen ulkohuussi, kompostoiva tietenkin.
Näistä kuvista näkee hyvin miten paljon rakentamisessa on käytetty luonnomateriaalia, puuta, kiveä, ja tuo upea ruokokatto. Katto on muuten pinta-alaltaan pohjoismaiden suurin ruokokatto.

Tulipa niin paljon kerrottavaa itse Biolanin rakennuksesta, että jätän ostospostauksen seuraavaan kertaan. Tosiasiassa olen niin mykistynyt rakennuksen upeudesta, että en nyt pysty muuta ajattelemaan.

Aion tutkia hieman enemmänkin kompostointia niin kotona kuin mökillä, sillä auton peräkontissa koreilee nyt uusi upea kivikompostori, mihin se pihassa päätyy kuulette pian!

Kiitos vielä Riikalle upeasta esittelykierroksesta, oli mahtavaa tutustua Biolan yritykseen.

Nyt pakkaan auton ja suuntaan mökille pohtimaan kompostointia.
Mukavaa perjantaita ja muistakaa rakkaat ystävät kompostoida!

5 kommenttia

Anonyymi kirjoitti...

Vitsi miten kivan näköinen paikka ja ihanan vehreät kasvit sisätiloissa, biolanilla onnistuu :) Mukavaa ja leppoisaa viikonloppua <3

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Mahtava paikka, ja totta sillä onnistuu!

Ihanaa viikonloppua Elina!

maiju kirjoitti...

Voi kuinka ihanalta näyttää. Upeita kuvia ja paikka on kuin pala taivasta.

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Kiitos ihana Maiju ❤️

Kaisa kirjoitti...

Kyllä tuolla kelpaisi työskennellä. Useasti olen ohi ajanut ja ihaillut rakennusta, mutta sisällänen ole koskaan käynyt.
Mukavaa viikonloppua!