Puutarhassa

... on nyt vaikka mitä kuvattavaa ja katsottavaa. Kukat ovat täydessä loistossa ja ensimmäiset tomaatin aihiot on ilmestynyt tomaatin taimiin. Kasvimaalta on jo tovin saanut salaattia ja vielä ehtisi kylvää uuden sadonkin. Chilikin alkaa juuri kukkimaan. En olisi keväällä uskonut että saa simenestä kasvatettua oikeaa satoa!

Eilen sain kasvihuoneen viereen tulevalle maalle mullat paikalleen ja istutin jo keväällä ostetun karhunvatukan. Se ei taida satoa vielä tänä vuonna ehtiä tekemään, mutta ehkä sitten ensikesänä. Tueksi hommasin isän varastoista vanhoja heinäseipäitä joiden ympärille tulee harjateräksestä rengas joka tulee vatukaa sen kasvaessa. Vielä, kun kärrään muutaman kärryllisen multaa pääsen tekemään kukkapenkkejä luonnonkivistä.

Odotan lomaa jo niin kovasti ja sitä, että pääsisimme rakentamaan kasvihuoneen runkoa, harjannostajaisetkin on jo luvattu pitää kunhan vain saamme kasvihuone harjamittaan.

Hyötypuutarha on nyt parhaimmillaan ja kuvat kertonevat enemmän kuin tuhat sanaa!


kesäkukka

kukka
Valkoinen kalla
diy


omenapuu
Valkeakuulas tuottaa kesän satoa

sipulikukka

salaattimaa

betoniset saappaat
Betoniset pikkusaappaat on jemmattu puuhun

keltainen karviainen
Karviaiset kypsyvät kovaa vauhtiaulkokukka

3 kommenttia

Satu kirjoitti...

Nuo kallat ovat niin kauniit...katselin tänään kaupassa josko olisin kotiin ostanut leikkokukiksi...
Kivat nuo betonisaappaat <3

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Oon ihan rakastunut noihin kalloihin ja aion talven niitä varjella että kasvaa ensi kesänäkin! Betonisaappaat valoin viimekesänä, ne pääsee sitten kasvihuoneen ovelle patsastelemaan.

Tuula kirjoitti...

Tuo on kyllä hyvä fiilis, kun saa omalta pihalta sadon kerättyä. Me oltiin syksyllä puukaupoilla, ostettiin omenapuu ja kaksi kirsikkapuuta. Ensi vuonna pääsee keräämään omat omenat ja kirsikat.