Kasvihuoneen kimpussa...


Eilen paiskittiin oikein urakalla hommia sillä saatiin kaivuri jälleen pihaan täyttämään pohjia. Näin kasetillisen lapioineena voin sanoa että on löytynyt monta uutta lihasta tästä kropasta, hyvä kun illalla kävelemään pystyi. Mutta projekti alkaa näyttämään hyvältä, kyllä se siitä pikkuhiljaa valmistuu!Tehtiin todellakin kunnon valut pohjalle sillä piha on kova routimaan. Näin välttäisimme ettei kasvihuone ole heti ensimmäisenä keväänä vinksin vonksin.
Lattian ja kasvihuoneen  edustan ajattelin kivetä  100 vuotta vanhoilla tiilillä mitä olen käynyt hakemassa naapurini purkuprojektista. Tiilet ovat vanhan juna-aseman piipun ulkotiiliä.
kasvihuoneen perustukset

vanhat ikkunat

Oviaukkoon olisin halunnut isomman oven vaikka pariovellisen, sellaisen että kottarit olisivat mahtuneet sisään, mutta en vain löyänyt mistään sopivaa ovea joten tyydyin mökkimme vanhaan ulko-oveen jonka löysin mökin ulkorakennuksesta. Tänään kärrätään vielä muutamat kottikärrylliset kivituhkaa ja nostetaan lavakaulukset hiekka-aluelle ja leikataan nurmikko siistiksi niin ympäristö siistiytyy hieman.

Voi että odotan niin innolla, että pääsen siirtämään tomaatit ja muut herkut kasvihuoneeseen...
 


4 kommenttia

Kirsi kirjoitti...

Sain ite lauantaina elämäni ensimmäisen chilin. Tuos keittiön pöydällä se ikkunan edessä että saa ainkin valoa =). Mutta saa nähä tuottaako yhtään satoa =). Kasvihuone olis kätevä tollekin =).Tosin olishan niitä sellasia pieniäkin olemassa mutta mulla ranskalainen parveke ja ei oo mitään katosta niin sinne ei voi mitään pientä edes koittaa saada ja sitte sisäversioo ei kans voi kun ei oo pöytätilaa ja sitte toi chili kumminkin sen verran korkee että mihinkään pieneen pöytä versioon ei edes mahtuisi.

Noi vanhat tiilet on ihania. Ite jossain kohtaa haaveilin että hommaisin jostain vanhoja tiiliä ja tekisin niistä sekä jostain laudoista tv-tason.

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Viime kesäinen chili teki meillä satoa pitkälle talveen kun nostin sisälle. Hyvää olikin!
Vanhat tiilet on aivan ihania. Jotenkin se rosoisuus ja epätäydellisyys niissä on niin kaunista pintamateriaalina. Tykkäisin sisälläkin vanhasta tiilestä mutta ei oikein ole mitään paikkaa tai seinää minne sillä tekisi mitään.

Taina K kirjoitti...

Kyllä tulee HIENO!<3 Vanhat tiilet on just ihania, ja niitä olen itsekin käyttänyt, vaikka talven jälkeen joutuu aina muutaman vaihtamaan. Näitä kuvia kun katselee, niin ihan tässä nousee kasvihuonekuume. Sekin vielä!;) No, mulla on kyllä tallessa lehdestä juttu, jossa oli yhdistetty kolme ihanaa:kesähuone, kasvihuone ja kesäkeittiö. Oli siis selkeästi isompi kokonaisuus. Jos joskus vielä rakennamme, niin sellaisen sitten toivon.;D

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Tässäkin on juuri sellainen varaus että jos sattuu kasvihuoneinnostus lopahtamaan, tästä tulee viherhuone. Sellainen kesäkeittiö olisi hieno myös:)