Mättöpäivä

Tänään on pidetty mökin suursiivouspäivää ja roskalavalle lähti helposti pari jätesäkillistä tavaraa. Kaikkea sitä kertyykin kaappeihin, huh! Meistäkin siis löytyy hamstraajan piirteitä, ainahan jotain voi vielä tarvita.

Siivoilun ohessa oli helppo tehdä ihan vain mättöruokaa, ei mitään terveellistä tai muutenkaan linjoja suosivaa vaan hyvinkin miehistä makkarapataa. 

Paistoin pannulla siivutettuja makkaranpaloja (juustomakkaraa, chilimakkaraa, tavallista grillimakkaraa...) ja laitoin uunivuokaan, sekaan heitin valkosipulia ja tavallista sipulia, perään tomaattimusrkaa jossa oli yrttejä ja valkosipulia mausteena. Pinnalle tietenkin reilusti emmental-raastetta ja uuniin. Eipä juuri rasvan määrää ollut säästelty tuossa ruoassa, mutta hyvin maittoi. Alkuperäisen reseptin bongasin täältä  'klik' Marian blogista ja muokkasin sen mukaan mitä kaapista löytyi.

Jottei viikonloppu olisi mennyt ihan mässäilyksi tuli mökin piha haravoitua maahan pudonneista lehdistä joten nyt saa sataa vaikka lunta! Aivan mahtava keli muuten aloittaa marraskuu!

Suloista sunnuntaita ja marraskuun ekaa päivää!

Katja
4 kommenttia

Taina K kirjoitti...

Joo-o, kuulosti ja näytti hyvältä jo Marian blogissa, ja yhä edelleen! Onneksi on maha just nyt niin täynnä, ettei tee mitään mieli.;D Tuollainen ruoka kyllä sopii erinomaisesti ruumillisen työn ja ulkoilun jälkeen.:)

Anonyymi kirjoitti...

Nam mitä mättöruokaa :) Mä olen ollut melkein viikon flunssassa ja mitää ole saanut syötyä eikä ole maistunutkaan mutta nyt kun olen parantumaan pain ni tää sai kuolan valumaan :) Mukavaa marraskuun alkua <3

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Kiitos, joskus on vaan ihan pakko mättää!!!! Ja kyllä hyvää ja rasvaista oli:)

Palanutta siirappia ja pumpernikkeliä kirjoitti...

Täällä myös siivoillaan kaappeja ja vinttejä urakalla. Ihana saada turhat roinat pois nurkista tilaa viemästä! Ja kiitos vinkistä, tuo makkaramättö pitääkin testata! :) Mukavaa marraskuuta :)