Valokuvauksen mestariksi

Uuden kameran metsästys olisi minulla nyt mielessä.

etsin kameraa
Kuva lainattu : http://www.canon.fi/

Olen jo vuosia ollut innokas valokuvaaja, taitoa ei ehkä niinkään ole käyttää järkkäriä mutta halua ja intoa kyllä senkin edestä.
Alunperin harrastus on aloitettu automaattikameralla ja nyt lisäksi käytössäni on ollut Olympuksen järkkäri joka on lapseni vanhoja peruja kun hän siirtyi Canoniin. Olen kuitenkin vakavasti harkinut ottavani valokuvasopetusta, ennen kaikkea sitä kamenran käytön opetusta mutta viellä ennen kaikkea tätä haluaisin hankkia sen kameran jonka käyttöä sitten opetteisin ja jolla osaisin ottaa kunnollisia ja laadukkaita kuvia.
Kännykkä kulkee minulla aina ja kaikialla mukana,  sillä otan paljon kuvia. Mielestäni Iphone 6 on toiminut tässä hyvin ja kuvat ovat hyviä, mutta nyt vain haluan haastaa itseni parempana valokuvaajana ja haluan myös blogiini parempia ja kauniimpia kuvia.

Nyt ovat hyvät neuvot tarpeen...

Millä sinä kuvaat?
Onko sinulla suosituksia kamerasta, mikä olisi hyvä ja mitä objektiiveja siihen tulisi hankkia?

Jatkan siis tiedon nälkäisenä nettisuffailua kameravalmistajien ja niiden käyttäjien sivuilla ja toivotan kivaa viikonloppua teille kaikille!

-Katja

12 kommenttia

Veera | Oranssia kirjoitti...

Minä kuvailen Sonyn järkkärillä, mutta harkitsen juuri itsekin uuden kameran ostoa. Kaipailen hieman tehokkaampaa järkkäriä, mutta Sonyyn olen kyllä ollut merkkinä tosi tyytyväinen. Oon kuvaillut paljon ja järkkäri on hyvin kestänyt menossa mukana nämä 7 vuotta!

Mun mielestä olisi myös ihana päästä opettelemaan kuvausta ihan opettajan johdolla, sillä oon tähän asti täysin itseoppinut. Kurssille ei ole juuri nyt aikaa, joten pitäisi ehkä vihdoinkin lainata kirjastosta jotain kirjoja ja viimein perehtyä kameran teknisiin asetuksiin. Tämä kantapään kautta opettelu on tavallaan ihan antoisaa, mutta aina ei jaksaisi kokeilla monta eri asetusta ennen kuin löytää sen suunnilleen parhaimman. :D

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Siinäpä se että joskus pääsisi maaliin helpomman kautta eikä aina valtavan kokeilun kautta. Ei ole myöskään olympuksesta pahaa sanottavaa mutta jotenkin mieli halajaa canonin suuntaan... valtava tietoviidakko tuo kameramaailma.

Anu T - Arjen timantteja kirjoitti...

Minulla vaihtui jokin aika sitten 10v vanha Canon uuteen (EOS 700D) ja melkoinen ero tuli heti esimerkiksi valotustehoon. Olen ollut tyytyväinen. Taitoa tekniikkapuoleen täytyisi edelleen saada rutkasti lisää, mutta kieltämättä kameran vaihtaminenkin auttoi. Jään kuulolle objektiivisuosituksista jos saat joltain hyviä vinkkejä sille rintamalle.

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

No tuota samaista kameraa olen katsellut ja pohtinut. Kiva kuulla että olet ollut tyytyväinen. Toivottavasti saadaan hyviä vinkkejä😀

Unknown kirjoitti...

Kävin toissatalvena pari valokuauskurssia ja voin suositella! Opin itse parhaiten tekemällä ja oli todella loistavaa kun oli opettaja paikalla neuvomassa. Minulla ja suurimamalla osalla kurssikavereista oli Canonin kamera, parilla Nikon. Open mukaan näissä valmistajissa ei juurikaan eroja ole, ainoastaan käyttöjärjestelmä on erilainen. Suosittelen Canonia, varsinkin jos lapsellasi jo sellainen on. Ja keskity vain alkuun sen kameran valintaan, siinähän tulee mukana ihan hyvä putki. Kun olet oppinut sitä käyttämään ja tiedät millaisia kuvia tykkäät ottaa niin voit suunnitella seuraavan putken ostoa. Itse olen hankkinut lisäksi Canonin EF 50mm f1.4 USM, se on todella valovoimainen (talvellakin), hyvä henkilökuvaukseen ja tykkään varsinkin siitä kun kohteen saa kauniisti erotettua taustasta. Siis kaunis bokeh ;) http://ohikiitaviahetkia.blogspot.fi/2015/05/miten-mokkikauden-avajaisista-tuli-bokeh.html

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Eli kahdella putkella olet pärjäillyt? Uskon kanssa että oppii parhaiten kun joku näyttää ja kertoo heti vinkkejä eikä tarvi hakata päätä seinään :)

Selina \ Kun äiti kelaa kirjoitti...

Itse kävin syksyllä kansalaisopiston alkeiskurssin järkkärikuvaukseen ja se oli tosi hyvä. Nykyään kuvaan pelkällä manuaalilla. :) Säästin jo ennen kurssia uuteen kameraan ja vanha Canon 1100D vaihtui 70D:ksi, en voisi olla tyytyväisempi! Tämä harrastus imaisee mukaansa täysillä!
Googlaa Mikko Saari. Hänen sivuillaan on paljon tietoa valokuvauksesta järkkäreistä. En valitettavasti osaa padilla linkittää sivua tähän, mutta onneksi on google! ;)

Kassulan tarinoita kirjoitti...

Mulla on kaksi järkkäriä Canon 450D (jo vähän vanha, mutta pelittää hyvin) ja Sony Nex 7, jota käytän tällä hetkellä kuvaamiseen. Objektiivina Sonyssa on peilitön objektiivi 18-200 / 3.5-6.3. Tykkään kun samalla objektiivilla voi kuvata lähelle ja kauas. Valovoimaisuus on hyvä, talvella sisätiloissa joutuu pikkuisen säätämää kyllä.
Peilittömän objektiivin etuna on, ettei se ole niin raskas kuin peilillinen. Mutta tarkentamisessa peilitön on valitettavasti vähän hitaampi.

terveisin
PirjoW / Virtuaali Moleskine®

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Kiitos vinkeistä, pitääkin googlata tuo Mikko saari kun pääsee koneen ääreen:)

Uraaiti kirjoitti...

Minullakin oli hiljattain kauhea kamerakuume! Yllättäen päädyin kuitenkin järkkärin sijaan kompaktikameraan koska löysin sellaisen, joka pärjää esim. minijärkkärille: ostin Sony RX 100 III -kompaktikameran, mikä oli minulle ihan nappivalinta, koska arvostan kameran pientä kokoa ja valovoimaista linssiä (f1.8), mutta välttämättä minun ei tarvitse päästä vaihtamaan objektiivia, meillä kun on jo taloudessa yksi järkkäri.
Tässä ostamassani monipuolisessa pokkarissa on 28-70 mm objektiivi, kääntyvä LCD-näyttö ja lisäksi myös etsin, toisin kuin edes monissa minijärkkäreissä sekä sisäänrakennettu wifi, jota voi käyttää kännykän avulla kauko-ohjaimena Siinä on 20 megapikselin kuvanlaatu, kun vanhassa Canon-järkkärissämme on vain 12 megan.
Pienen kokonsa ansiosta Sony on jo kulkenut tiiviisti mukanani joka paikassa. Mielestäni esim. blogikuvistani voi huomata parantuneen kuvanlaadun. Lähes kaikki blogini kuvat on toukokuun alusta asti otettu tällä Sonylla. En voi kuin suositella tätä vaihtoehtoa jokaiselle, joka arvostaa kameran pientä kokoa ja hycää kuvanlaatua!

Minttu, Kivempi blogi kirjoitti...

Suosittelen Canonin järkkäriä. Aluksi selviää ihan sillä yhdellä putkella. Kannattaa harjotella sen kanssa ensin kameran ominaisuuksia. Sitten vasta miettiii sitä toista putkee :) Jotkut pienemmät liikkeet tarjoo ostajalle huippuja valokuvauskursseja... Sellasii missä käydään läpi kaikki perusjutut. Ne on huippuja!

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Niin hiljaa hyvä tulee kun opettelee rauhassa eikö ahnehdi liikaa teknistä tietoa kerralla. Ajattelin että ottaisin vain yhden putken sillä mun vanhassa nyt on kolme putkea niin tarvittaessa voin niitä vielä käyttää. Tosin vanha kamera tuntuu sitten ihan aataminaikuiselta uuden rinnalla.