Remonttikohde kaksioAhkerimmat seuraajat ovatkin jo huomanneet instan puolelta, että meillä on uusi projekti.

Rivarikaksio parka on niin huonokuntoinen, että vasaran alle joutuu melkein kaikki. Kylpyhuone on ainoa mikä vain tehopestään, katto maalataan ja karmit fixataan, mutta muuten huh huh, hommaa riittää. 
 
Vaikka asunto ei ole vanha on eläinten tekemät tuhot aika konkreettisia. Parketti on niin naarmuilla, että lakkaa tuskin enää on, kaapin alta paljastui pissavahinko mikä on aiheuttanut parketin täyden tuhon, samalla avattiin myös seinää ja todettiin että sidospuut menevät vaihtoon hajun vuoksi. Vaikka moni mieltää tuon mosaiikki parketin mummolalattiaksi on niitä nykyään taas fixailtu ja valkolakkakerroksilla siitäkin saadaan kivan moderni.

Keittiö on suunniteltu ja tilattu Ikeasta, koska niitä keittiötä tässä nyt on opittu jo tekemään ja olemme olleet laatuun tyytyväisiä.
 
Tässä siis nopea katsanto tähän "näin remontoit kaksion" - projektiin. 
Niinhän sitä sanotaan, että toisen romu on toisen aarre. Puretut keittiökaapit Tori.fi sivustolle myyntiin ja niinhän ne kelpasivat eteenpäin. Hyvä, koska se säästi meidän homia eikä kaapistoja ja vanhoja kodinkoneita tarvinnut viedä kierrätyskeskukselle vaan joku sai niistä vielä oivat kaapit. Kaapeissa ei siis sinänsä ollut mitään vikaa, rungot ja mekanismit olivat oikeinkin hyvässä kunnossa. 
Tässä kohtaa, kun asunnossa ei ole asukkaita olisi järkevää remontoida kaikki mahdollinen joten päätimme laittaa keittiön tälle vuosikymmenelle.
 
Tämä tosiaan tuli yllätyksenä...
Ilmeisesti koiran tai kissan virtsaa oli valunut kaapin taakse ja alle joka oli pilannut parketin täysin. Myös haju oli sen mukainen. Homepelkoisena ihmisenä halusin kuitenkin, että seinä avataan ja katsotaan mitä siellä tapahtuu vaikka se tiesikin lisähomia jo valmiiksi tiukkaa remppa-aikatauluun. Seinän kipsilevy oli myös sen verran pehmennyt, että se oli hyvä vaihtaa. 
Sidospuu oli imenyt eritettä sen verran että se haisi hyvin voimakkaasti joten oven molemmin puolin seinään vaihdettiin myös alasidospuut. Nyt kun asuntoon menee on haju hälventynyt joten turha remontti tuo ei ollut.

Vessassa meinaan hieman oikaista, seinistä poistetaan tapeetit ja aikomuksena on maalata seinän kaakelit, lattiaan emme koske muuta kuin likaa räjäyttävällä pesulla. Kaakeleiden maalaus on minulle täysin uusi asia ja olen yrittänyt perehtyä siihen mahdollisimman hyvin, pian nähdään miten se onnistuu.
  
Sunnuntaina suunnataan Tampereelle hakemaan, tapeetteja, liesituuletinta, allasta, hakusessa on musta komposiittiallas sekä siihen hana, myös välitila keittiössä on vielä suunnitteluasteella, minä toivoin siihen valkoista lasia, sähkömies ei innostunut eikä varsin lasilevyn tekijäkään sillä pistorasioiden kiinnitys lasiin on todella haasteellinen, joten mietitään sitä vielä...
Nyt on kuitenkin viikon tauko remontista sillä ensi viikolla asunnolla on parketin hionta ja lakkaus, en vain millään malttaisi olla pois sieltä sillä maalaushommat syhyyttelisi jo.
 
Oikein kivaa viikonloppua.


4 kommenttia

Tiina kirjoitti...

Miten teillä remontti on edennyt? Me ostimme Kuopiosta juuri remontoitavan asunnon. Kaksiossa on myös jo tiedossa oleva pieni vesivahinko lattiassa joten täytyy vain toivoa, että voisimme välttyä suuremmalta remontoinnilta.

Maarit kirjoitti...

Meilläkin huoneistoremontti edessä. Kivoja nämä projektit. Toki haastavia, mutta palkitsevia. Mukava nähdä sitten lopputulso. Melko samanlainen lattia tuossa asunnossa kuin meilläkin.

cecilia kirjoitti...

Kiitos jakamisesta. Tuttu kertoi, että heillä myös huoneistoremontti edessä. Myös ilmeisesti seinien suoristusta heilläkin, ja pintoja menee uusiksi. Aikovat asua toisaalla sen aikaa, kunhan urakka on valmis.

Emma kirjoitti...

Harmi kuulla, että eläinten jäljiltä oli noin paljon tuhoa tullut parkettiin. Meillä on myös pintaremontti kotiin ollut mielessä ja hyvä idea muuten kierrättää tori.fi:n kautta käyttökelpoista tavaraa. Kiitos tästä näin remontoit kaksion katsannosta, mukava lukea näitä.