Kaksion uusi lattia

Asunnolla remontti on edennyt kivasti, vaikka päivittäin ollaan vasta töiden jälkeen laitettu hihat heilumaan. 

Parketista tuli kyllä hieno. Alunperin ajatuksena oli tehdä vinyylilankkulattia parketin päälle, hintaa vertaillessa päädyimme kuitenkin ettei kannata laittaa ainakaan halpaa laminaattia lattiaan koska asunto menee vuokrattavaksi. Vinyylit jotka oikeasti ovat laadukkaita tulisi tilattuna hieman parkettia edullisemmaksi, mutta teettämällä parketin hionnan ammattilaisella säästäisimme muutaman päivän omaa työtä ja omaa selkää. 

Paikallinen parkettimies arvio hionnan ja lakkauksen hinnaksi 30-35€ m2 joten sopi meidän budjettiin. 
Pieni ylläri kaapin takana hieman tosin lisäsi hintaa sillä palikat oli tietty vaihdettava uusiin. 

Lakan annettiin kuivua neljä päivää rauhassa ja lopullisen kovuuden lakkapinta saavuttaa kahdessa viikossa. 


Ennakkoon olin jo pohtinut parketin valkolakkausta. Nettikuvista ei juuri hullua hirskaammaksi tullut joten parkettimies laittoi aina työvaiheista kuvia. Päädyimme kahteen valkolakkakerrokseen. Se raikasti parketin sopivasti näyttämättä liian valkoiselta. 

Jotenkin päivä päivältä alan pitämään tästä vanhasta mosaiikkiparketista enemmän ja enemmän.Alla kuva miltä parketti näytti asuttujen vuosien sekä koirien ja kissojen jäljiltä. Väärä hoito näkyi myös lattiassa. 

Onko teillä kokemuksia parkettilattian kunnostamisesta, huomisesta tai maalaamisesta?


Nyt suunnataan ystäväpariskunnan kanssa mökkireissulle Innamoon joten hyvää viikonloppua! 

4 kommenttia

Saana kirjoitti...

Hyvältä näyttää. Itse aina olen noista mosaiikkiparketeista pitänyt. Meillä on myös pieni lattiaremontti edessä. Omakotitalossamme on painunut lattia, joten se pitää repiä auki ja katsoa, ettei ole isompaa vahinkoa. Menee siinä samalla parketti uusiksi.

cecilia kirjoitti...

Meidän naapurilla on remontti menossa. Kertoi, että heille on myös tulossa parkettilattian hionta. Olen lattian nähnyt, ja onhan se naarmuilla. Kiva nähdä sitten lopputulos. Josko meillekin semmoinen tehtäisiin jossain vaiheessa.

Meiju kirjoitti...

Minullakin on ollut mietinnässä, vaihtaisinko kotiini lattiaan parketin vai vinyylin. Minulla ei ole noin hienoa mosaiikkiparkettia valmiina, niin olen kyllä kallistumassa kestävään vinyylilankkuun. Tosi hyvältä näyttää tämä teidän parketti hionnan ja lakkauksen jälkeen, tosi hyvä valinta ollut tämä.

Alli kirjoitti...

Taatusti teillä oli hyvä päätös kunnostaa jo käytössä oleva parketti, sillä lopputulos näyttää tosi hyvältä. Minä olen tilannut parketin asennuksen omaan kotiini ja odotan sitä innolla. Uusi lattia antaa niin mukavan uuden ilmeen koko kodille.