Yrttiallas ja pihahommia


Viimeinkin on saatu lämpöä tänne pirkanmaallekin ja missäs muuallakaan sitä on aikaa vietetty, kuin puutarhassa. Oliivipuukin pääsi jo nauttimaan terassille auringosta, satoa varmasti saadaan osottaa mutta kaunis se on ja muistuttaa niin monesta Kreikan reissusta meitä.

Jo viime kesänä haaveilin mökin terassin kylkeen tulevasta yrttialtaasta, se jäi sitten ajatuksen asteelle silloin. Nyt keväällä mökin nurkkia siivotessa törmäsin terassista jääneisiin kestopuulautoihin josta nopealla laskukaavalla päätellen saisi juuri ja juuri altaan rakennettua. Ajatuksesta innostuneena alkoi yrttialtaan rakentaminen ja pari tuntia myöhemmin hakemaan autollinen multaa ja juurimattoa (kun patolevyä ei ollut) paikallisesta rautakaupasta. 


Äidiltä sain muuten synttärilahjaksi ”karviaispuun” jonka istutin altaaseen. Viereen laitoin tinjamia, korianteria, chiliä, salaattia, oreganoa, persiljaa, ruohosipulia ja pensastomaattia, joten eiköhän näillä jälleen yksi kesä kestitä.
Ai että, nämä tällaiset aurinkoiset päivät palkitsevat, kun saa puuhailla kaikessa rauhassa rästihommien parissa, siitä tulikin mieleen, että nyt lähden rapauttamaan pikkumökin eli vierasaitan katosta sammaleet pois.

Ihanaa viikonloppua juuri sinulle! ❤️

Ei kommentteja