Lennetään MalagaanHellou pitkästä aikaa...

Pääsiäinen sujahti mukavasti Malagan mailla ja paluu arkeen on ollut niin rankkaa ettei edes matkakuvia ole saatu kamerasta ulos, onneksi on istagram jonne matkalta muutaman kuvan päivittelin. Seuraavat postaukset siis sisältävät materiaalia matkasta ja sen vaiherikkaista kokemuksista.

Malagassa meillä oli airbnb:n kautta asunto vuokrattuna. Maisemat olivat huikeat ja asuntokin uuden karhea kaksi kerroksinen huoneisto. Asunto sijaitsi enemmänkin paikallisten huudeilla, hintataso oli myös sen mukainen, mutta ennen kaikkea oli mahtava päästä ihan paikallisiin ravintoloihin syömään espanjalaista ruokaa.


 Pitkänä perjantaina suuntasimme heti aamusta Gibraltarille. Auto jätettiin suosilla espanjan puolelle josta suuntasimme kohti brittimaata kävellen. Pienen sateen saatteleman (englannissahan sataa aina) päädyimme tiedustelemaan lippuja köysiradalle Gibraltarin vuoren huipulle, mutta jonotusta olisi ollut jopa kaksi tuntia. Onneksemme törmäsimme innokkaaseen taksikuskiin jonka kyydillä suuntasimme pitkin kapeita vuoristokatuja nousemaan kohti vuoren huippua.


Taksi olikin todella hyvä valinta tähän retkeen, sillä hän kertoi hyvällä englannilla meille Gipraltaltarin historiasta. Pysähdyimme näköalapaikoille sekä nappasimme pariin otteeseen apinoita kyytiin. Kuljetukseen kuului myös pääsylippu tippukiviluolaan matkan puolessa välissä.
Vuoren huipulla oli todella paljon apinoita,  siltä avautui aivan upeat maisemat aina Marokkoon saakka, mutta eihän tuo ylöspäin meno ollutkaan mitään verrattuna alastuloon. Täytyy myöntää, että en kovin helpolla kyydeissä pelkää, mutta tie oli välillä niin kapea, että hieman jo minuakin kylmäsi, varsinkin kun kuljettaja ruokki apinoita vielä ajaessa.

Huikeat maisemat kyllä vuoren huipulta ja matkan varrelta tuli taltioitua. Tuo lentokenttä muuten erottaa Espanjan ja Gibralttarin toisistaan, enpä ole ennen maata vaihtaessa kävellyt lentokentän läpi...
4 kommenttia

Aikku kirjoitti...

Gibraltarilla on joskus tullut käytyä ja ohi mentyä Marokkoon.Upeat tippukiviluolat!

Tuija kirjoitti...

Ens syksynä olis tarkoitus vihdoinkin päästä Gibraltarille asti.

Aurinkokujalla kirjoitti...

Kiva lukea toisten matka kertomuksia,
se on vähän niin kuin olis ollut mukana,
ei tietenkään sama,
mutta parempi kuin ei mitään.
Olen nimittäin käynyt Ruotsissa,
enkä koskaan muualla tule käymäänkään.

Olenko minä koskaan ennen ollut sinun blogissa?
Tuntuu että en ole, mutta katoin sitten että olen liittynyt lukijoihisikin.

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Upeat maisemat tulla joten jos mahdollisuus kannataa Gibralttarilla piipahtaa.
Itsekin harrastaan virtuaalimatkustamista ja muiden blogien kautta pääsee myös kokemaan upeita paikkoja.