Alhambra ja Caminito del reyn vaellus

Jatketaanmpa vielä Espanjan reissulla...

Alhambran maurilaisaikainen palatsi ja sen puutarhat katsastettiin ulkoa päin sillä paikkaan ei enää moneen viikkoon  saanut lippuja pääsiäisen ajalle. Aika upea oli palatsi ihan porttien ulkopuoleltakin katsottuna. Teimme linnan ympäristössä kävelylenkin josta avautui upeita maisemia koko kaupunkiin. Paikka oli todella turistien suosiossa sillä väkeä oli heti aamusta jo todella paljon, enkä yhtään ihmettele, että paikka on espanjan suosituin nähtävyys.

Sunnuntaina suunntasimme sitten Caminito del rey vaellusreitille, joka on tunnettu aiemmin maailman vaarallisimpana vaellusreittinä. Eikä ihme jos joku on suostunut noita vanhoja betonitasoja kulkemaan kallioden reunoilla. Reitti on alkujaan toiminut huoltoreittinä El Chorron kylän ja patotyömaan välillä. Kalliojyrkänteen reunoilla oli betonipolku joka yhdisti kylät toisiinsa. Jo reitin rakennusvaiheessa työmaa on vaatinut monen hengen, sillä siitä pudotuksesta ei varmasti selviä kukaan. Reittiä käytettin, kun lähdettiin hoitamaan asioita, reittiä pitkin toimitettiin tavaraa kylien välillä ja jopa koululaiset käyttivät polkua matkaansa koululle.
 Caminito del Rey

Reitti kulki jyrkkiä seinämiä myötäilevää puusiltaa pitkin. Matkan puolivälissä oli upeita laaksoja joissa nappasin oppaan korvanapista pois ja nautin vain luonnon äänistä. Reitin lopussa oli metallinen riippusilta joka tuntui olevan monelle se haasteellisin pienen heilunnan vuoksi.  Kävelyä kertyi kaiken kaikkiaan hieman vajaa 10 kilometriä ja lähtisin reitille milloin vain uudelleen. Aivan upeat maisemat ja mieletön kokemus joka kustansi vain noin pari kymppiä per henkilö.Jos siis olet etsimässä upeaa kohdetta Espanjan reissulle suosittelen vaeltamaan tämän reitin. Suoraan sanottuna en itse ole korkeiden paikkojen ystävä, mutta tuolla se kyllä tuntunut mitenkään pahalta. Puupolku oli todella tukeva ja uusi. Maisemat olivat niin upeat ettei siinä ehtinyt pelkoja miettiä.

2 kommenttia

MaaritKoo kirjoitti...

Huikeita maisemia.
Hienot kuvat tässä ja edellisessäkin postauksessa.

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Upeaa siellä kyllä oli. Aina ei edes saa taltioitua kuviin sitä tunnelmaa, maisemaa ja syvyyttä mitä itse näkee ja kokee.