Illallinen ja suuria uutisia!

 Huh, mikä viikonloppu takana. Meni keskiviikkoon saakka, että kokosin itseni ja sain kamerasta purettua viikonlopun kuvat. Ahkerimmat lukijat ovat ehkä jo instagramista bonganneet meistä koskettaneet suuret uutiset...

Viime viikko oli suorastaan tunteiden vuoristorataa sillä torstaina mummuni pääsi vaarin luokse pilven reunalle pitkän sairastelun päätteksi.  Seuraavana aamuna puhelimessa odotti viesti pojaltani jossa kerrottiin, että hartaasti odotettu pikku prinsessa oli syntynyt. Oli vain seitsemästä tunnista kiinni, että meitä olisi ollut viisi polvea ja tiedän, että mummukin olisi halunnut pikkuisen nähdä, mutta nythän hänellä on kunniatehtävä olla pikkuneidin suojelusenkeli. Jep, ja minä olen nyt siis virallisesti mummi.  Perjantai-iltana ajelimme heti katsomaan pientä ihmettä Tampereen yliopistolliselle sairaalalle. Tämä prinsessa tulee todellakin valloitaamaan sydämiä oikein urakalla. Ovatko omatkin vauvat todella olleet noin pieniä?


 Lauataita vietettiin ystävien kesken mökkimaisemissa, ruokaa, saunomista, avantoa, tuntitolkulla nauramista... Uskokaan tai älkää, mutta avantotossuille oli käyttöä. Kylmäähän vesi oli, mutta hyvää pieni pulahtaminen teki. 
Kiva ilta!






Alkuruoan tilalla tarjolla oli Gdanskin tuliaisia Goldwasseria, joka on kultahippuja sisätävä likööri.  Taitaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus, että kun vieraita tulee niin kokeiluun menee jotain täysin uutta. Niin kävi tälläkin kertaa ja pääruokana syötiin Chilistä lihakeittoa. Keiton kanssa valkosipulilla ja voilla täytettyä paahdettua ranskanleipää.  Jälkkäriksi itsetehtyä kookosjäätelöä ja suklaata.


Chilinen lihaketto 

4 sipulia
6 valkosipulin kynttä
1 punainen chilipalko
2 prk valkosipuli tomaattimurskaa (400g x2)
suolaa
litra lihalientä
1prk chilituorejuustoa
500g naudan keittolihaa
makuluu
persiljaa


Kuullota sipulit ja chili paistinpannulla. (Annoin itse kuulottua todella todella pitkään)
lisää tomaattimurskat ja lihasta tullut keitinliemi keittoon. Lisää mausteet ja käytä soseuttamiseen sauvasekoitinta, keitto toimii myös soseuttamatta jos tykkää paremmasta puutuntumasta.
Itse maustan aina oman maun mukaan joten määriä en osaa kertoa. Lisää tuorejuusto keittoon juuri ennen tarjoilua.

Kypsytä liha padassa pitkän kaavan mukaan mureaksi, sillä se revitään keiton päälle.

 Kookosjäätelö

 2dl kookosmaitoa
4dl kookoskermaa
1,5dl sokeria
2 munaa
2 keltuaista
 vaniljasokeria

Kermat ja maito lämmitetään kiehumispsteeseen, vatkatut munat ja sokeri lämmitetään vesihauteessa ja yhdistetään hyvin vatkaten. jäähdytetään jääkaapissa ja siirretään pakastimeen jossa sitä muutaman kerran sekautetaan. 

Koristeeksi paahdettuja kookoshiutaleita, kookostäytesuklaata ja keksipaloja sisältävää suklaamassaa.











6 kommenttia

Palanutta siirappia ja pumpernikkeliä kirjoitti...

Voi iik! Paljon onnea tuoreelle mummille! ❤️

Ihanan näköinen kattaus ruokalajeineen! Kiitos keitto-ohjeesta, se tuskin uppoaa meidän nuorisolle, mutta pitää kokeilla joskus aikuisten -iltaan, kuulosti todella herkulliselta! Toi teidän mökki on niin upea ja ihan huippua, että se on myös talvikäytössä. Mulla alkaa olla jo kova ikävä meidän kesämökkiä, mutta pitää jaksaa pinnistellä ainakin huhtikuulle että sinne tarkenee mennä kautta aloittamaan.

Iloista loppuviikkoa sinulle Katja! :)

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Kiitos Marika ja ihanaa loppuviikkoa myös sinne.
TAlviasuttava mökki on ollut luxusta ja lisää kyllä mökkipäivien määrää kymmenkertaisesti. Kohta se kevät tulee ja tekin pääsette mökille.

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Onnea ja osanotto. Ihmeellistä miten elämän alku ja päättyminen kulkee käsi kädessä, lohdullistakin. Iiks mummi, aikamoista, hirmuisesti onnea teilla ja on ne niin pieniä pikkaraisia, ettei sitä tajuakaan. <3

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Näin se menee ❤️ Kyllä prinsessa oli pieni, vaikka ihan kuitenkin oikeissa mitoissa, mutta kun siitä on niin aikaa kun omat on olleet pieniä ettei muistanutkaan miten pikkuisia ovatkaan. Kiitos❤️

Kristiina K kirjoitti...

Onnittelut tuoreelle isoäidille! Surua ja iloa noin lähekkäin.
Herkullisia tarjottavia teillä on ollut.
Mukavaa viikonloppua sinulle!

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Kiitos. Ihanaa viikonloppua myös teille!