Olemme hiljentyneet remontoimaan kotia...
Olohuone ja makuuhuone alkavat olla jo hyvällä mallilla jonne on asennettu uusi laminaattilattia ja siitä tuli makee!!! Makkarihan oli jo entuudestaan päivitetty, mutta olkkarin vaaleat tapetit saivat lähteä ja tilalla nyt hieman tummempi harmaan sävyinen raitakuosi. Olkkarikin lienee listoja vaille valmis eli kohta ollaan puolessa välissä.
Odotan niin paljon sitä, että saadaan listat ja kalusteet paikalloilleen ja pääsen kuvailemaan lopputulosta. Tällä hetkellä kaikki vain on niin räjähtänyttä.
Paitsi, että uunissa odottaa yllätys:)
Olettekos kuulleet tai jo testanneet pataleivän tekoa? Sehän se meilläkin uunissa antaa jo ensimmäisiä tuoksunäytteitään. Kiitos Minna vinkistä!
Pataleipä on varmasti maailman helpoin tapa leipoa ja tässä ohje testattavaksi:
7dl jauhoja
2tl suolaa
0,5tl kuivahiivaa
3,5dl kädenlämpöistä vettä
2tl suolaa
0,5tl kuivahiivaa
3,5dl kädenlämpöistä vettä
Sekoitetaan kuivat aineet keskenään ja lisätään vesi puukauhalla sekoittaen. Taikina peitetään tuorekelmulla ja kohotetaan 12-18h.
Uuni lämmitetään 225 asteeseen ja kannellinen pata laitetaan kuumenemaan samalla.
Taikinaan lisätään jauhoja ja pyöräytetään palloksi. Annetaan levätä puoli tuntia.
Taikina laitetaan kuumaan pataan. Kansi päälle ja uuniin 30min.
Ilman kantta paisteyaan vielä 15min.
Ilman kantta paisteyaan vielä 15min.
Nyt nautiskelemaan, hyvää viikonloppua!
-katja
Ei kommentteja
Lähetä kommentti