Saariston rengastie, päivä 2

Houskarin saarilla
 
Houtskarissa pysähdyimme Näsbyn kylässä kaupassa, saaristomuseossa sekä Pyhän Marian kirkossa.
 
Meren rannalla olevassa saaristomuseossa on suuri kokoelma vanhoja veneitä, moottoreita sekä kalastamiseen tarvittavia välineitä. Norrbackin torpassa voi tutustua kalastajaperheen elämään sata vuotta sitten. Museon sisäänpääsy maksoi 4€ /hlöMatkalla oli vielä pari lossia jonka jälkeen olimme saapuneet majoituspaikkaamme Mossalan Island Resorttiin. Meillä oli varattuna juuri valmistunut mökki.  Mielestäni mökki oli edullinen verraten, että oli sesonkiaika ja mökki tosiaan oli uusi sillä maksoimme 130€ / 2 hlöä / vrk. Mökissä oli pieni keittiö, makuunurkkaus sekä suihku ja wc.
 
Resortin auringonlaskupaikka kallioilla oli ihan mieletön, tosin mereltä kävi kohtuullisen viileä tuuli, mutta ei haitannut meitä sillä näkymät olivat henkeä salpaavan upeat.Vastaanotttovirkailija kertoi meille, että aamulla kannattaa viedä auto hyvissä ajoin lauttajonoon sillä lauttaa mahtuu vain 27 autoa, lisäksi lautta kulkee vain parin tunnin välein. Todellakin, sillä aamun ensimmäisen lautan jonon päätä ei näkynyt. Kiireesti auto jonoon ensimmäisen lautan lähdettyä, jätimme siihen, kuten muutkin tekivät ja lähdimme aamulenkille näkötornille. Näkötornislta muuten aukeaa aika huikeat näkymät ympäri saaren.
 
Tämä väli lautalla oli saaristoreitin ainoa maksullinen lautta, auto henkilöineen kustansi 40€. Maksu kerättiin suoraan autosta lauttamatkan aikana.


 
Iniön saarella emme poikenneet oikeastaan mihinkään, autojono oli mittava ja vauhti hidasta joten tyydyimme vain katselemaan maisemia. Vasta Kustavin puolella pysähdyimme Peterzenin satamassa ihastelemassa veneitä, kiersimme rantaputiikit ja istahdimme kahville.
Kustavista suunnaksi otettiin Naantali, matkalla pikapysähdys Muntin museosillalla joka on yksi aukkoinen kivisilta joka on rakennettu  v.1850. Silta sijaitsee aivan Kustavintien vieressä joten sinne on helppo löytää. Yritin extempore saada vielä lennosta meille Naantalista hotellihuonetta, mutta todellakin muitakin oli liikkeellä eikä koko Naantalin lähimaastoista löytynyt yhtään vapaata huonetta. Niinpä vain söimme Naantalin venesatamassa josta ajelimme kotiin, omaan sänkyyn nukkumaan.

Saaristo reitti oli kyllä hieno reitti, ehkä voisin ajatella, että siihen kannattaisi käyttää vielä yksi päivä lisää tai sitten tehdä reissu uudellen, valita uudet nähtävyydet ja majoitukset ensi kesänä. 

Ei kommentteja