Saariston rengastie kahdessa päivässä

Kesälomamatka saaristoon rengastielle 

Pari kesää olimme jo suunnitelleet rengasreitin läpiajoa, milloin pyörällä, toisinaan autolla. Koska tänäkin vuonna matkailu rajoittuu meillä vain suomeen, päätimme toteuttaa ja ajaa rengareitin kahdessa päivässä autolla läpi jolloin ehtisimme hieman poikkeamaan reitiltä ja nauttimaan saariston nähtävyyksistä.

Olin tutustunut kohteeseen aika hyvin ennakkoon lukien erilaisia blogikirjoituksia kohteesta sekä ostamalla saariston rengasreitti - kirjan.  Joka muuten olikin hyödyllinen ostos, sieltä napattiin suurin osa kohteista missä poikettiin.


 
Lähdimme Turusta kohti Kaarinaa ja siitä Paraisiin.
Paraisilla ensimmäinen pysähdys tehtiin kalkkilouhoksille. Avolouhospaikka on lähes keskustassa ja näköalapaikalta avautui hyvä näkymä suureen louhokseen. Louhoksella on myös mahdollista nähdä tai kuulla räjäytys joka päivä klo 14. Nopean pysähdyksen jälkeen matkaa jatkettiin kohti ensimmäistä lauttaa, Parainen - Nauvo. Jono lauttaan ei ole vielä aamulla ollut kovin pitkä ja pääsimme helposti jo seuraavan lautan kyytiin.
 
Nauvossa olimme jo aiemmin käyneet ja tiesin, että minun on ihan pakko päästä Nauvon sataman pieniin putiikkeihin shoppailemaan. Ranta oli täynnä ihania pikku ravintoloita, ihmisiä jotka ovat saapuneet satamaan shoppailemaan, veneitä...
Pieni vesi kuuro yllättää meidät, mutta sehän sopi sillä jäimme jumiin sisutuskauppaan. Ilman ostoksia sieltä ei päästy ja minut tuntien ei olisi päästy vaikka vesikuuroa ei olisi ollutkaan.


Näitä venevajoja saaristossa riittää, ne ovat ihastuttavia laitureineen. Rannoilla on ihania pikku mökkejä, upeita huviloita ja merellä lipuvia purjeveneitä. Saaristossa vain on sitä jotain!

 
Nauvosta ajelimme  Korppoon kylään josta lähti hieman isompi lautta kohti Houtskarin saarta. Myöhästyimme täpärästi lautalta joten päätimme suunnata Korppoon keskustaan kahville. 
Täältä lauttoja lähti noin reilun tunnin välein eli seuraavaan sitten vain.  Ainoa mikä saattoi sekoittaa lauttaa pääsyä oli tuo etuajo-oikeutettujen kaista, koska he tietenkin pääsivät jonon ohi lautalle. Ymmärrän tietenkin hyvin, että saarella asuvat ja työkseen siellä liikkuvat pääsevät jonon ohi eivätkä joudu jumittamaan turistijonoissa.

Alun perin olin suunnitellut, että majoittuisimme Korppoon satamassa, mutta etsiessä majoitusta kaikkialla oli täyttä, yöpymisen etsintä siirtyi siis seuraavalle saarelle. Ja siis ei, en varannut majoituksia matkalla vaan olin tehnyt sen jo aiemmin sillä alkoi näyttämään siltä, että majoituksia ei kovinkaan montaa ollut tarjolla, eikä tämän hetkisten ruuhkien perusteella reittiä kiertäisi mitenkään päivässä. Seuraava lautta vei meidät Houtskariin n. 35 minuutissa.

Houtskarissa tiet vain pienenivät ja muuttuivat entistä upeammiksi saaristoteiksi. Täältä löytyy myös paljon majoituspaikkoja, mökkejä, telttamajoitusta, majataloja ja leirintäalueita. Kahden lossiylityksen jälkeen pääsimme Mossalan saarelle jossa me majoituimme Mossala island resortilla.

Mutta siitä ja muusta Houtskarin nähtävyyksistä seuraavassa postauksessa lisää.

1 kommentti

fairfaxhabenicht kirjoitti...

Play at the best gambling sites in the United States - JTM Hub
Play at the best gambling 광명 출장샵 sites in the United States - JTM Hub · Caesars 영천 출장안마 Palace · InterTops · BetMGM · 남원 출장샵 BetMGM · 경기도 출장샵 BetMGM · 충주 출장안마 MyBookie · Betway.