Rintamamiestalon terassiprojekti

Taas on aika hujahtanut ihan siivillä, juuri oli juhannus ja nyt jo käydään heinäkuun loppua.
Paljon mitään ei tänä kesänä ole suunnitelmissa, mutta niin vain viikot, illat ja viikonloputkin täyttyvät. Kesäloma tietty mielessä, se häämöttää jo ihan kulman takana ja vaikka sitä vietetään vain pari viikkoa, pitää varmasti jotain matkaa suomessa siihen kehitellä, keikka Kasnäsissä ja Raumalla kiinnostaisi.

Juhannuksen alla saimme vihdoista viimein inspraation aloittaa terassiremontin, ja niinhän se aloitettiinkin hakemalla laudat ja runkopuut valmiiksi. Juhannuksesta kun päästiin oli tietenkin heti aloitettava terassin rakentaminen, onneksi sattui ne kovimmat helteet juuri siihen... hmmmm....Kolme hikistä iltaa terassia rakennettiin, mutta nyt se on siinä. Materiaalina meillä käytettiin ihan painekyllästettyä ruskeaa terassilautaa. Tarkoitus olisi, että jatkossa terassi öljytään vain kirkkaalla öljyllä ja että puun väri saa jäädä.Meidän talo on itsessään hankala terassin rakentamisen suhteen sillä terassia ei voinut nostaa ylös kuistin korkeudelle (koska se olisi liian raskaan näköinen), enkä halunnut erillistä terassia pihaan, niin tehtiin rappusen juuresta lähtevä terassi porrastaen jolloin terassille käynti onnistuisi vaikka paljain jaloin.
Oman haasteen aiheutti vielä terassin alle jäävä likakaivo, sillä sen yhdistäminen viemäriverkostoon olisi varmasti ihan näinä vuosina ajankohtaista. Tällä ratkaisulla terassin käytäväosat ovat nyt nostettavissa pois mikäli pihaa pitää kaivaa tai likakaivo tyhjentää...

Nyt ei enää puutu kuin 100 kärryllistä kiviä, sillä haluan täyttää nuo nurkkaukset luonnonkivillä.

No, ensikesänä projekti jatkuu, sillä ulkosaunan edessä oleva terassi vaatii saman operaation, paljun uusinnan ja ennen kaikkea todella hyvän suunnittelun, että saadaan kaikki istumaan hyvin yhteen.

terassi

Nyt kun terassi on valmis ja sitä on tässä pari viikkoa silmäillyt olen saanut päähäni jostain, että siihen pitää nyt saada sohvaryhmä, jonkinlainen löhönurkkaus ja siitä johtuen haluaisin myös kattaa terassin välttyäkseni jatkuvalta tyynyjen kantamiselta. Sitten on jo syytä pitää terassituparit...

Mitäs olet mieltä pitäisikö terassi kattaa?


4 kommenttia

Päden paja kirjoitti...

Voi miten kaunis terassi ja koti teillä on, aivan ihana! Kyllä tuossa kelpaa istuskella ja nautiskella mukavista terassihetkistä:) Leppoisaa alkanutta viikkoa sinne♥

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Kiitos paljon, kyllä siinä on nyt mukava nautiskella kesäpäivistä.

Sari kirjoitti...

Hyvä idea tuo lokakaivon piilottaminen terassin alle! Varsinkin kun nuo osat näyttävät suhteellisen helposti siirrettäviltä tyhjennyksen tullessa ajankohtaiseksi. Kaunis materiaali muutenkin tuo painekyllästetty terassilauta. Meilläkin on hieman suunnitteilla uusi terassi täällä Valkealan kodissamme.

cecilia kirjoitti...

Eikö tuolle likakaivolle tarvitse tehdä tyhjennyksiä? Mietin, kuinka se onnistuu jos se on terassin alla. Meidän oma on ihan keskellä pihaa. Vanha rintamamiestalo kyseessä. Jotain siihen päälle voisi myös hankkia piilottamaan sen.