Lomalla viimeinkin

Kokonaiset kaksi viikkoa lomaa josta nyt ollaan kutakuinkin puolessa välissä. 

On tullut hyvinkin tarpeeseen pieni tauko työstä ja muista arjen rutiineista. Olemme mökkeilleet, herkutelleet, sunnuntaina jopa suuntasimme museorouvalla Lahden Britit kohtaavat tapahtumaan kurkistamaan millaisia herkkuja muilla autoharrastajilla on.  Olemme ehtineet nähdä ystäviä, on veneilty, pakastinkin on täytetty talven varalle marjoilla ja pitkään suunnitteilla ollut ulkosaunan remonttikin on viimein aloitettu. Lomaa on siis vietetty tehokkaasti.
 
Olen viimein alkanut ajattelemaan tuota alaterassia joka on juuri tuon ulkosaunan edessä, nähtäväksi jää ehditäänkö se vielä tänä kesänä uusia vai rajoittuuko remontti vain saunan sisätiloihin.  
Seuraavaan postaukseen saan teille varmastikin jo kuvamateriaalia saunalta ja sen remontin etenemisestä.
mustikkapiirakan ohje
 
Mustikkametsään en tänä vuonna aikonutkaan mennä sillä pakkanen pullistelee vielä viime vuotisia marjoja, mutta piirakkamarjat nappasin mökin rannasta. 
 
Kesään kuitenkin kuuluu luotto-ohjeella tehty mustikkapiirakka, jonka ohjeen voit napata tästä.
 
POHJA:
100g voita
3/4 dl sokeria 
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
TÄYTE:
prk kermaviiliä
1 muna
0,5 dl sokeria 
ripaus vaniljasokeria
grilliburgeri


britit kohtaavat

minit


 
Viime vuonna ihastuin pensasmustikoihin, mistä syystä metsämustikat varmasti jäivät käyttämättä viime talvena. Tänä kesänä istuttelin puutarhaan neljä pensasata mustikkaa kasvamaan, mutta satoa odotellessa ajelimme vielä marjoille Hämeenkyröön Yrjölän marjatilalle.

auringonlasku

Suomen kesä näyttää nyt kyllä parhaita puoliaan joten nautitaanhan niistä, ihania lämpimiä iltoja kauniita auringonlaskuja... 
 
Nyt suuntaan saunalle hiomaan hormipeltiä maalausta varten ja nappaan samalla puutarhasta ekat kypsyneet tomaatit talteen.  
 
Mitäs teillä on puuhailtu tänä kesänä?

Ei kommentteja