Paluu Prahaan

Palaan vielä kerran Prahaan, kuvien kautta. Vanhassa kaupungissa oli niin paljon hienoja paikkoja etten edes ehtinyt taltioimaan kaikkea mitä olisin halunnut. Lisäksi haluan vinkata loistavan hojtellin Prahassa, ehkä paras hotelli missä ollaan koskaan oltu.


Prahan linnalta aukesi upeat maisemat koko Prahan ylle.  Tähän nurkkaukseen asettautuivat turistit ottamaan selfiekuvia. Erityisen ahkeria selfienottajia olivat kiinalaiset turistit.
Koska en omista enkä tule omistamaankaan selfiekeppiä päädyin nautiskelemaan maisemista Prosecco lasillisen kera, kerrassaan upea tapa aloittaa päivä näissä maisemissa.
Tällä kertaa Prahan linnan portit olivat auki ja pääsimme tutustumaan muurien sisään ja Pyhän Vituksen katedraaliin. Katedraali oli todella vaikuttava nähtävyys. Pienellä maksulla pääsimme katedraalin sisällä tekemään hieman kattavamman kierroksen. Linnalta suuntasimme kävellen kohti Petrin kukkulaa. Tiedossa oli siis lisää rappusia. Voin kertoa, että tämän reitin jälkeen oli varmasti tehnyt kuukauden edestä porrastreeniä.
Petrin kukkulalta aukesi jälleen uusi maisema ja porrastreeni oli kyllä kaiken sen arvoinen. Alasmenoon 318 metriä korkealla olevalta Petrin kukkulalta oli parikin vaihtohto, joko köysirataa käyttävällä raitiovaunulla tai kävellen upean puutarhan läpi jossa oli omena- ja päärynäpuita. Valitsimme puutarhan sillä köysirata oli juuri huollettavana joten oikeastaan vaihtoehtoja ei sitten ollutkaan. Ehdottomasti suosittelen tätä vaihtoehtoa mikäli jalat ovat vielä kävelykunnossa tässä vaiheessa.

 
 Päivän kohokohta ja meidän suosikki oli tämä Tsekkiläinen goulash keitto joka tarjoiltiin leivästä.  Keskimäärin keitto maksoi 150 korunaa eli noin 6 euroa. Oluttahan oli joka paikassa tarjolla eikä sekään  ollut hinnalla pilattua, syrjemmällä oluen sain 40 korunalla (n. 1,5 €)  ja vanhan kaupungin keskuksessa siitä sai maksaa jopa 115 korunaa eli noin 4,5 €.

Astronomisen kellon juurelle päädyimme oikeastaa joka päivä hotwineille sekä seuraamaan miten täynnä koko aukio oli turisteja. Kello itsessään oli kaunis mysteeri. 

Praha on loistava paikka oluen ystäville. Vaikka itse en oluesta juurikaan välitä, päätimme kuitenkin piipahtaa paikalliseen olutmuseoon. Kierros oli omatoimen katsaus oluen historiaan joka päättyi panimoravintolaan jossa meitä odotti korillinen (neljä tuopia) olutta joita päästiin makustelemaan. Oluesta ei edelleenkään tullut suosikkiani vaan jatkan viinilinjalla.Nyt anna kuuman hotellivinkin, jos aikomuksenasi on matkustaa Prahaan ja haluat vanhan kaupungin kupeesta hyvän hotellin.

Hotelli Innside oldtown Prague oli todella kaunis ja rauhallinen hotelli. Asukkaita kyllä hotellissa riitti, mutta itse huoneet olivat todella hiljaiset jota ainakin itse reissulla arvostan. Hotellia oli kehuttu jo ennakkoon hyvästä aamupalasta ja sitä se kyllä oli. Aamainen oli kaiken kattava ja sillä pärjäsi loistavasti pitkälle iltapäivään. Lisäksi pääsivät yllättämään mieheni sillä hotelli oli varannut hänen syntymäpäivälle aamiaisen yhteyteen "sähikäiskakun" ja Prosecco lasilliset meille molemmille. Arvosana tälle hotelli oli meiltä täysi kymppi, vaikka syntymäpäivämuistaminen unohdettaisiin kokonaan siitä laskelmasta.

Oletko muuten enää tänä päivänä törmännyt missään hotellissa maksuttomaan minibaariin? Täältä sellainen löytyi. Siellä ei ollut alkoholituotteita, eikä tarvinnutkaan olla, mutta minibaari täytettin päivittäin coca colalla, wishyllä, vedellä ja tuoremehulla, luksusta!

Upea Praha on nyt koettu, mutta tänne haluan ehdottomasti palata kesällä katsomaan miltä Praha näyttää silloin!


hotelli praha

Ei kommentteja