Hei me kokataan Thaimaassa!


Matka on kuljettanut meidät kokkauskurssille. Koska Thairuoka vain yksinkertaisesti on todella hyvää päätimme hieman syventyä ruoanlaiton saloihin syvemmin. Tripadvisorin kautta vertailimme hieman eri kursseja joista selkeästi eniten ja parhaat arvostelut oli saanut chef Ya:n kokkauskurssi. Sinne siis...

Kurssiin kuului, että jokainen valmistaa ennalta valitun menun mukaan omat annokset. Oma menu täyttyi siis omista jo suosikeiksi tulleista punaiseta currykanasta, Pad thaista (ehdoton ykkössuosikkini!) sekä paistetusta basilikapossusta. Jälkiruoaksi valikoitui stickyrice tuoreen mangon kera ja voin kertoa, että uusi haastaja riisipuurolle on löytynyt. 

Chef Ya:n opastuksella tutustuttiin ensin raaka-aineisiin jonka jälkeen hänen opastuksella lähdettiin valmistelemaan ruokaa.  Ihan jo currytahnaa valmistaessa huoneen valtaa ihanat aromit korianterista, kuminasta, chilistä, sipuleista ja muista yrteistä mitä pastaan tekoon kuului. 
Alkuvalmustelun ja chilikukkatreenin jälkeen siirryimme liesien ääreen jossa päästiin jälleen uusien aromien tuoksumaailmaan. Itse ruoan teko on todella nopeaa, kun vain valmistelut on huolella tehty. 

Pad thaita olen joskus kotona tehnytkin ja voi miten väärin! Ei voi edes samana päivänä puhua miten erilaiset ja erimakuiset annokset olivatkaan. Nyt kuitenkin on hyvä resepti takataskussa ja tuskin maltan odottaa, että pääsen kotona tätä testaamaan. Vielä sitä ennen pitää tehdä kierros thaimaalaisessa maustekaupassa.

Jos siis lomailet HuaHinissa suosittelen ehdottomasti myös Chef Ya:n kokkikurssillaThaifood Academyssä


Thai ruokaa
Mausteet

StickyriceThaifood cooking Academy


Kokkauskurssi


2 kommenttia

Kristiina K kirjoitti...

Maistui varmaan hyvältä!

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Kristiina, thairuoka on niin hyvää että oksat pois. Ja nyt kun itsekin osaa tehdä ei tarvi aina lähteä Tampereelle, tosin jostain syystä suomen thairavintolassakaan ruoka ei ole sellaista kuin täällä Thaimaassa!