Iltapalaksi...

...kesäkurpitsaa!

Kasvihuone on siivottu talvikuntoon ja loputkin sadoista on viimein kerätty talteen.  Chiliä riittää nyt varmasti pitkälle talveen ja yhden taimista jopa siirsin sisätiloihin kasvamaan, nähtäväksi jää säilyykö hengissä. Nostin loput porkkanat ja sipulit istutusaltaista joita olikin kasvanut ihan kiitettävästi ja  kiikutin kallan taimen autotalliin talvehtimaan. Kunhan vain muistaisin käydä sitä vähän käydä kastelemassa talven aikana. Talvi saa siis tulla!

Töitten jälkeen olin eilen niin laiskalla päällä etten viitsinyt edes kaupassa poiketa joten kaavittiin kasaan mitä jääkaapista ja kasvihuoneesta löytyi.
Instagramissa tulikin jo kyselyä mitä piiraat sisältää ja tässä hieman tarkempi ohje, määristä ei mitään tietoa, maun mukaan mistä kukakin tykkää:
Kesäkurpitsasta siivutin ohuita, pitkiä siivuja reunoiksi, sisään reilusti maustettua jauhelihaa, kuullotettua sipulia, vähän juustoa, chiliä, kirsikkatomaattia. Päälle kaadoin kananmuna-kerma seoksen ja pinnalle emmental juustoraastetta.  Paistoin muffinssipellillä 20 minuuttia 200 asteessa. 
Paistoksia voisi siis tehdä hyvin millä täytteellä vain vaikka ihan kasvisversiona.

Makoisaa torstaita!

vähähiilihydraattinen ruoka

piiras

4 kommenttia

Kaisa kirjoitti...

Näyttää hyvältä. Välillä on hyvä jättää kaupassakäynti ja tyhjentää kaappeja, yllättävän herkullisia ruokia saa ns tyhjästä.
Mukavaa loppuviikkoa!

Onneli Winter kirjoitti...

Meilläkin on tuo pelti... miten kummassa muistaisi sitä käyttää. Nyt tuli hyvä herkkuohje että jospa.... :)

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Kyllä pitäisi useammin tehdä näitä kaapin tyhjennyksiä. Palkasestakin löytää aina jotain. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

No nyt onkin hyvä syy testata pelti. Toimii hyvin näissä👍