Vessaremppa - Jokikivien saumaus

Vessan remontti etenee mukavasti vaikkakin pikkuhiljaa. Mies on saumaillut laattoja ja sähkärikin on käynyt tekemässä alustavat sähkötyöt. Katon teon jälkeen saadaan spotit kattoon ja pistokkeet paikoilleen niin homma alkaa olla valmiina ja pääsette katsomaan miltä valmis vessa näyttää.

Jokikivien saumaus hieman askarrutti, sillä lähtökohta oli se, että seinä oli todella epätasainen ja vino ihan joka suuntaan, eikä meistä kukaan ollut koskaan saumannut kiviä. Vaikka seinää tasoitettiin alle betonitasoitteella, kivillä ja sauma-aineella oli tarkoitus viedä homma maaliin. Onnistuimme kyllä siinä hyvin. Koska kivet ovat erikokoisia ja eri korkuisia ei seinän heittelykään näy.

Kivien saumaus oli yllättävän helppoa, peseminen todella sotkuista, mutta lopputulokseen olemme hyvinkin tyytyväisiä. Pesu kannattaa tehdä todellakin huolella ja vielä saumalaastin kuivuttua kiviä kannattaa pestä monta kertaa sillä kiven pinnassa on paljon pölyä. Jokikivi vain kaunistui jokaisen pesun jälkeen joten uskokaa, että sitä seinää on todella pesty.

Saumaukseen valittiin Ceresit elastinen ja vesitiivis saumauslaasti. Väriksi valittiin 03 Carrara. Laastia kului 3,3 neliön kokoiseen seinään yhteensä 10 kiloa.

Täältä pääset kurkistamaan edellisen tilanteen vessasta sekä lähkohdan KLIK*


vessan remontointi

ceresit saumalaasti


tee itse remontti vessaan


6 kommenttia

Kristiina K kirjoitti...

Kaunista pintaa tulee!

Tiia Koivusalo kirjoitti...

Mikä työ, mutta taivaallisen kaunista katseltavaa <3

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Kiitos Kristiina ja Tiia. Itsekin tykkään tosi paljon! Ja oli kyllä työ mutta lopussa kiitos seisoo❤️

Katja - Tässä ja Nyt kirjoitti...

Hurjan upea :)

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Kiitos Katja 😊

Tuula kirjoitti...

Ihana kiviseinä! Alkuun näyttää siltä, että tuo voisi olla hieman hankala saumata ja saada laasti kaikkiin väleihin. Meidänkin pitäisi hieman tehdä kylppäriremonttia täällä Helsingissä ja uusintasaumauskin voisi ehkä olla paikallaan. Mutta ainakin lisää kaappitilaa kaipaan kovasti.