Rintamiestalon facelift

*Blogiyhteistyö / Teknos*

Talon maalausurakka on aloitettu ja homma etenee ihan kivasti, yllättävänkin kivuttomasti. Ystäviltä saatiin telineet lainalle *kiitos Jani, joten on saatu puuhastella ilman paineita vuokrakuluista. Näin työpäivien päätteksi, kun ei ole montaa tuntia aikaa urakoida on homma edennyt kuitenkin suhteellisen nopeasti. 

Pinnat skrapattiin irtomaaleista pois jota olikin paljon varsinkin talon aurinkoisemmalla puolella. 
Pinnat pestiin Rensa julkisivu- ja homepesulla. Pesu olisi varmasti hyvä tehdä tällä tuotteella muulloinkin sillä vanha maalipinta puhdistui ja kirkastui uskomattomasti.

Talon pintaan valitsimme Teknoksen desingasiantuntijan suosittelemista sävyistä sävyn  NCS S 3502-B. Sävy sinänsä ei radikaalisti muuttunut, mutta on hieman vanhaa harmaanpi.
Nurkka- ja ikkunalaudat maalataan pelkän valkoisen sijaan teknoksen sävyllä T7036.

Tämä on kuitenkin talon viimeinen maalaus. Ulkovuori on alkuperäinen joten seuraava operaatio sille taitaa olla uusiminen. 

Nyt tämä kuitenkin freesasi kivasti pintaa ja raikasti talon värin. Tarkkasilmäisimmät huomaavat ennen kuvissa (kaameat) punaoransseiksi maalatut puut katon lappeen alla. Ne päivitettiin samalla valkoisiksi.

Mukavaa alkavaa viikkoa, puuhat jatkukoon❤️

Talon maalaus

Rintamamiestalon julkisivuremontti6 kommenttia

Kristiina K kirjoitti...

Ison työn olette tehneet, mutta kyllä on lopputulos sen arvoinen. Kaunis väri ja näyttää niin raikkaalta.

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Kiitos, lopussa kiitos seisoo. Itsekin tykkään uudesta sävystä.

Tuula kirjoitti...

Itse tykkään maalaushommista kovasti, juuri olin auttelemassa naapureita kun maalattiin teollisuusmaalilla heidän autotallinsa. Oma kotimme on sen verran uusi, että maalipintaa ei ihan hetkeen tarvitse uusia. Menikö tuohon pesuun muuten kauan aikaa?

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

pesu oli helppo ja nopea, vanha maalipinta oli hyvässä kunnossa joten se helpotti urakkaa. Oikeastaan päivä pestiin ja päivä maalattiin.

Mauno kirjoitti...

Mahtava ero, talosta tuli erittäin siistin näköinen. Meidän naapuri juuri mainitsi, että hän tahtoisi vetää uuden maalipinnan taloonsa ensi kesänä. Tosin aivan alkukesästä, sillä jos tulee kovat helteet, maali kuivuu liian nopeasti. Julkisivupesu on myös tehtävä. Hän on miettinyt siihen ammattilaisen hommaamista. Talkoot siis tulossa joka tapauksessa.

P.A. kirjoitti...

Siinä vasta muutos. Todella hyvä lopputulos. Meillä olisi myös haaveissa talon pesu ja maalaus, ja sen jälkeen olisi hyvä saada julkisivusuojaus päälle. Meillä on etsinnässä ammattilainen Helsingistä. Pysyy sitten talo hyvän näköisenä pitempään, meillä ainakin kun kesäisin maali on selkeästi haalistunut ja meinaa tulla myös kasvustoa.