Kesä ja kylvöt mielessä

Samalla kun mustikkapiirakka kypsyy uunissa surffailen netissä etsien ahkerasti ideoita puutarhaan.

Kasvihuoneen kupeessa odottaa viljelyslaatikoita joihin haluan istuttaa yrttejä sekä muuta ruoanlaitossa hyödynnettävään kasvista. Syksyllä täyttelin laatikot kompostimullalla ja eräs tuttava on luvannut, että saan hakea heitä kanankakkaa kasvun tueksi. Kaksi lavaa on täytetty mansikoilla ja kaksi jää yrttejä varten. Kaikki tämä tuntuu vielä kovin kaukaiselta mutta odottakaas vaan niin kesä on ihan tuossa tuokiossa käsillä.

Onneksi tammikuu alkaa olemaan jo taputeltu ja helmikuun on minikuukausi välissä, sitten pääsee jo todenteolla kylvöpuuhiin. Sen verran alkaa jo sormet syhyämään puutarhaan. Chilit ajattelin laitaa heti helmikuun alussa kasvamaan, että satoa saadaan mahdollisimman pian.

kasvulavat puutarhassa

yrttien kasvatus

Kuva-arkistoista kaivoin pari kesäistä mansikkakuvaa joilla on ihana fiilistellä tulevaa kesää.

Miltäs puutarha suunnitelmia sinulla on, joko kylvöt on aloitettu? Nyt minulle saa heitellä villejäkin ehdotuksia mitä kasvimaalle kannattaa kylvää.

8 kommenttia

Mansikoitaja vaahtokarkkeja kirjoitti...

Ihania kesäisiä kuvia! Meille on tulossa parvepuutarha, täällä myös sormet syyhyten odotan kevättä ja kylvöhommia :)

Katja -WillaLemmelle kirjoitti...

Ihana kun voi laittaa parvekkeelle ruukkuihin ja saa näin myös tuoreita yrttejä.

Marika pALaNuTtA SiiRaPpiA kirjoitti...

Täälläkin on tänään leivottu ja syöty mustikkapiirakkaa! Pikkuhiljaa alkaa olemaan mielessä kevät ja suunnitelmia pitää alkaa tekemään, ettei sitten tule kiire kun maa sulaa :D Kukkasipuleita aion ostaa tänä vuonna PALJON ja kasvatuslaatikoihin laitan ainakin mansikkaa ja basilikaa <3 Ei malttaisi odottaa kevättä ja kesää!

Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Katja! :)

Katja -WillaLemmelle kirjoitti...

Kiitti samoin Marika! Istuttelin itse syksyllä paljon tulppaneita, katsotaas montako nousee. Basilika olis ihana mutta en ole itse saanut kasvamaan😂

Jaana M / My life kirjoitti...

Ihana sinä ❤ Mussa ei oo juuri ollenkaan viherpeukaloa, joten jätän sen homman muille 😄

Marita - Villejä Lupiineja kirjoitti...

Nostan niin sulle hattua, kun viitsit kasvatella kaikkea! Minullakin oli joskus kasvimaa ja siellä kasvoi perunat, porkkanat ja salaatit. Silloin lapset oli vielä pieniä ja olin kesän kotona...oli aikaa! Nyt tyydyn mökin yrttiseinään. Ihanat mansikkakuvat! <3 Mukavaa alkavaa viikkoa!

Katja -WillaLemmelle kirjoitti...

Väkisin ei kannata siitä ei tuu kun sanomista😂

Katja -WillaLemmelle kirjoitti...

Yrttiseinä olisi kiva messuilla ihastelin niitä. Mulla luultavasti enemmän intoa js halua kun taitoa tässä asiassa😀 Kivaa viikkoa!