Jouluna keittiössä tuoksuu...

Appelsiini ja kardemummakakku!

Tämä munaton ja maidoton kuivakakku on saanut koristeiksi sokerisen lumihunnun. 


Tämän helpommaksi kakun teko ei muutu sillä kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Sulatettu margariini sekoitetaan jogurtin ja marmeladin kanssa ja kaikki aineet yhdistetään.
175 asteessa kakkua paistetaan noin 60 minuuttia.
Kostutin kakkua vielä tipalla appelsiinirommia.
Parhaimmillaan kakku on paripäivää leipomisen jälkeen.

Tämä kakku sopii hyvin vegaaneille, mutta myös maito ja muna - allergisille. 

Olen joulun alla etsinyt kauposta syvempää ja vähän "kruunumaisempaa" vuokaa huonolla menestyksellä. Tätä perinteistä kyllä löytyy mutta olisi kiva tehdä välillä erilaisia kakkuja.
Olisiko sinulla vinkki mistä sellaisen löytäisin?




7 kommenttia

Taina K kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää hyvälle!:) Tosin just nyt ei tee mieli mitäänn, sen verran täysi olo...;)
Luulen, että silikonisena saa uudenmallisia kakkuvuokia, leipomotarvikekaupoista ainakin.:D

Mantelilaakson Susanna kirjoitti...

Ihanalta kuulostaa!
Taidan kokeilla myös gluteenitonta versiota!
Oikein lempeää Tapaninpäivää sinne!

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Gluteiinittomana toimii varmasti myös hyvin! Netissä on kaikkia kivoja verkkokauppoja josta voisi löytää vuokia. Tuo silikoninen olisi kätevä säilyttää.

Kaisa kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä ja helpolta. Täytyykin laittaa resepti muistiin!

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Nopea ja helppo kun ei tarvi vatkailla👍

Anonyymi kirjoitti...

Tää kakku menee heti tällä viikolla testaukseen :) kiitos ohjeesta <3

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Ole hyvä Elina!