Päivä 1 Roomassa

Suuntasimme heti hotelliin kirjautumisen jälkeen kohti nähtävyyksiä. Emme halunneet hukata hetkeäkään kaupunkilomastamme. Kävely matkan päässä oli Termiini, Rooman päärautatieasema joskat kävimme ostamassa kolmen päivä Roomapassi jolla saimme käyttää julkisia kulkuvälineitä veloituksetta sekä pääsimme ilmaiseksi kahteen isoon nähtävyyteen. Tämä passi todellakin kannattaa hankkia jos haluaa kiertää Roomaa.


Colosseum koko komeudessaan
Konstantinuksen riemukaari

Colosseum eli antiikin rooman aikainen amfiteatteri on varmasti yksi "must see" - nähtävyyksistä Roomassa. Alkujaan Colosseumiin vei 80 sisäänkäyntiä. Sisään mahtui kuulemma yli 50.000 katsojaa jotka kokoontuivat katsomaan gladiaator- ja eläintaisteluita. Tuolloin tuo määrä sisäänkäyntejä ei aiheuttanut jonoja, toista se on nyt sillä muutama muukin oli lähtenyt katsomaan antiikkisia nähtävyyksiä. Colosseumin vieressä oli Konstantinuksen kolmeaukkoinen riemukaari, se onkin suurin säilyneisgtä riuemukaarista.Colosseumilta suuntasimme kohti Forum Romanumia jossa aukesi upeat rauniot jotka aikaan ovat olleet Rooman keskus ja toripaikka. Toinen toistaan upeammat rauniot saivat pysähtymään ja kokemaan henkäyksen historiaa, oli hyvin helppo kuvitella mennyttä aikaa ja ihmisvilinää tuolla torilla.

Forumin jälkeen heti siinä kyljessä oli Piazza Venezia ja hulppea Vittorio Emmanuelle II :n muistomerkki. Näillä nurkilla olisi viihtynyt vaikka kuinka ja kauan, vaan arvatkaas minne sitten suunnattiin... Gelateriaan!!!

.

Ei kommentteja