Vessan päivitys


Kaksion vessa koki myös melko suuren päivityksen. 

Alunperin kalusteet näytti siltä, että ne olisi voinut säästää, tarkempi tarkastelu osoitti, että allaskaluste oli kuitenkin niin huonossa kunnossa, että sillä ei tekisi enää mitään. 


Tästä siis lähdettiin liikkeelle:


Seinillä oli ruskeaa maalia sekä harmaata raitatapettia, sekä valkoista kaakelia tummilla saumoilla, lattiassa erilainen harmaa kaakeli. Lisäksi katto oli vielä yksi värielementti. Oikea värien sekamelska!


Emme lähteneet poistamaan seinässä olevia kaakeleita vaikka mieli tekikin vaan päädyin maalaamaan ne valkoisella v33 kaakelimaalilla. Kaakelien maalaus olikin yllättävän helppoa sillä en ollut koskaan aiemmin sellaista tehnyt. Luin lukemattoman määrän blogipostauksia aiheesta, kyselin eri ammattilaisten mielipiteitä ja päädyin maalaamaan ne ko. maalilla. 
Kerroksia tuli kaikkiaan neljä, laatan jo yksikin kerros olisi peittänyt, mutta saumat tuntuivat imevän maalia kuin sieni.


Yläosiin laitettiin valkoisen harmaa, betonilta näyttävä tapetti. Suosittelen muuten oikeasti raahaamaan ne tapettikirjat sinne kotiin jossa voit oikeassa valossa tarkastella miltä se oikeasti näyttää sillä kaikki jotka kaupassa valitsin näytti kaameasta tuolla vessassa.

 Lattiaan ei sitten lopulta  koskettu muulla kuin lian räjäyttävällä pesuaineella. 

Vessaan vaihdettiin led-valaisin jolla saatiin tilaan kirkkaampi ja puhtaampi valo. 


Silikoonit uusittiin kauttaaltaan vaikka tila on kuiva, olivat nekin jo niin keltaisia että oli hyvä päivittää nekin puhtaisiin.

Lopputulos oli kivan freesi ja moderni. Aina ei siis tarvi räjäyttää kaikkea pois!



2 kommenttia

Satu kirjoitti...

Pienilläkin jutuilla saa kyllä heti kivasti uutta ja freesiä ilmettä. Tehtiin puolison kanssa uuden vuoden lupaus, että hoidetaan kaikki keskeneräiset kodin remontit tänä vuonna kuntoon. Nyt pakkasilla on luvassa juurikin vessat sekä yläkerran tapetit. Keväämmällä sitten ulkorakennusten teollisuusmaalaukset.

Milla kirjoitti...

Tuleepa iso ja freesi muutos jo pelkällä silikonin uusimisella! Meilläkin pitäisi yläkerran vessaan tehdä vähän muutoksia. Betoni kiinnostaa materiaalina, ja olenkin hieman alustavasti katsellut erilaisia hiilineutraaleja betonielementtejä. Tuollainen tapetti voisi toimia myös.