Kevätsiivousta Sinin kanssa


*Blogiyhteistyönä toteutettu Sini tuotteen kanssa


Nyt onkin hyvä aika aloittaa kevätsiivous ja mikäs sen mukavampaa kuin siivota jos siivousvälineet on viimeisen jälkeen kunnossa.

Sini tuotteelle on tullut paljon uutuuksia helpottamaan siivoamista ja joita pääsin testaamaan, esittelen teille nyt suosikkini niistä.

Pölypampula on muhkea pölyhuiska, jolla onnistuu pölyn ja hämähäkinseittien poisto katosta, nurkista, puu- ja hirsipinnoilta sekä muista hankalista paikoista, kuten vessan seinän jokikivipinnasta. Muhkean pölypampulan avulla poistan pölyt nopeasti myös valaisimista, tauluista ja muilta kodin pinnoilta.

Pölypampulassa on reilusti pölyä keräävää pintaa ja mikrokuituinen materiaali sitoo erinomaisesti pölyä itseensä. Tuotteen lenkkimäinen muoto lisää käyttöominaisuuksia. Lenkin saa pujotettua vaikka valaisimen ympärille. Pölypampula sopii SINI-varteen, jolloin pölyjen pyyhkiminen onnistuu helposti myös korkealta katonrajasta sekä matalien huonekalujen alta.  Kätevää...

Koska pampulaa käytetään kuivana, se on helppo ravistaa pölystä puhtaaksi tai vaikka imuroida pöly pois. Tarvittaessa pampulan voi pestä käsin puhtaaksi.


Sitten päästäänkin siihen siivoukseen mikä minulle on ollut hankalinta, nimittäin sälekaihtimimien puhdistus ja ikkunan pesu. Nyt on siihenkin löytynyt minulle sopivat välineet, nimittäin sälekaihdinpuhdistin sekä ikkunanpesin-kuivain.

Sälekaihdinpuhdistin on uusi, erityisesti sälekaihtimien puhdistamiseen kehitetty harja, jonka avulla sälekaihtimet on todella helppoa puhdistaa. Sälekaihdinpuhdistin on helppokäyttöinen ja ergonominen väline. Se soveltuu sekä alumiinisten, että puisten sälekaihtimien puhdistukseen. Pehmeän harjasmateriaalin kärki on rikottu, jolloin se mukailee kaihtimien muotoa erityisen tarkasti ja harjakset hakeutuvat kuin itsestään sälekaihtimien väliin. Lisäksi harja irrottaa pieniä likatahroja sälekaihtimista ja sitä voi käyttää myös ikkunanpielien puhdistukseen.
 
Ikkunanpesin-kuivain on kätevä yhdistelmä, jolla saan pestyä ja kuivattua ikkunat ja muut lasipinnat välineitä vaihtamatta. Pesimen taipuvan nivelen ansiosta pesin mukailee ikkunan pintaa ja pesimen käyttäminen on ergonomista ja kevyttä. Ikkunanpesin-kuivaimen saan liitettyä kaikkiin SINI-varsiin, jolloin korkealla olevien ja isojen ikkunoiden peseminen onnistuu helposti. Varren kanssa käytettäessä vältyn välineen vaihtamiselta varren päähän, käännän vain välinettä ja jatkan pesusta kuivaukseen. Toimii erinomaisesti myös ulkona parvekelasien pesussa, kun välinettä ei tarvitse välillä vaihtaa.   Helppo ottaa mukaan myös mökille!Tässä näet eron, kun sälekaihdin on harjattu sälekaihdinpuhdistimella. Kuten pölyn määrästä huomaan olen pölyraitojen pelossa jättänyt tämän puhdistuksen muutaman kerran väliin.


Sitten on vielä yksi apuri nimittäin nysväri, kaksipäinen täsmäharja. Koska liitoskohdat, ahtaat paikat, hanat ja pienet kolot aiheuttavat aina siivotessa ongelmia on siihen nyt oma harja, nysväri. Ehdottoman hyvä puhdistamaan suihkukaapin pienet kolot.

Vinkkinä, nysvärillä saat muten kätevästi pestyä kahvinkeittimen säiliöt ja sen pienet kolot.

Tästä harjasta tuli kuitenkin meidän perheen vessaharja sillä jos joku ahdistaa on hanojen ja altaan saumojen likaisuus.

Mitenkäs teillä siivoaminen sujuu?

4 kommenttia

Marjut M kirjoitti...

Itse taistelen wc:n käsienpesualtaan siivouksen kanssa. Siihen pinttyy eniten hanan juurelle niin kovasti lika ettei sitä saa pois siitä vaikka kuinka pesee. Siihen olen yrittänyt löytää jotain kunnon ainetta millä sen saisi pois. Tämä harja voisi olla kyllä siinä ihan hyvä, kun vielä löytäisi sen kunnon aineen. Tuntuu, että uusiin altaisiin lika pinttyy vanoja altaita kovemmin. Siivousvälineillä on kyllä suuri merkitys siivoamisessa, niistä on niin hurja apu. Hyvä postaus. Hyvää viikon jatkoa sinulle :)

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Juuri nuo hanojen juuret ovat usein pinttyneitä ja kaameita. Itse käytän niihin usein höyryä mutta tuo nysväri toimi hyvin tässä. Lisäksi tuntuu että mitä karkeammalla vetää sen enemmän kertyy joten hyvä viikkopesu hyvillä välineillä riittää! Mukavaa viikon loppu sinulle!

Leena kirjoitti...

Onpas kätevän oloinen tuo pölynpyyhin, että itse vedän aina normiräteillä ja niistä jää aina sellaisia pieniä mustia hippuja ärsyttävästi. Pitääpä koittaa tuollaista jos tuo sitoo sitten paremmin. Meilläkin on tulossa isot kesäsynttärit nyt heinäkuussa, niin ajattelin alunperin, että ulkona vaan, mutta sitten muistin Suomen kesän. Pitää varmaan kuitenkin kutsua joku siivouspalvelu avustamaan, että voi itse nauttia vaan lomasta kerrankin. Kiitos hyvistä siivous- ja tuotevinkeistä!

Sari kirjoitti...

Hauska tuollainen pölypampula! Itse olen hieman laiska siivoamaan ja nyt kun koronan vuoksi koko perhe viettää enemmän aikaa kotona täällä Helsingissä kuin aiemmin tuntuu siltä, että siivoamista on enemmän kuin aiemmin. Kotityöpistekin on koko ajan täynnä pölyä. On kyllä ikävä toimiston yrityssiivousta.