Ikkunapokat vaihtaa väriä


*Blogiyhteistyössä Teknos

Pojan 70 - luvun omakotitalossa on aloitettu ikkunapokaremontti. Pokissa tai ikkunoissa ei oikeastaan ole mitään vikaa jos tykkää tumman ruskeista pokista, mutta nyt ne saavat kuitenkin vaihtua valkoisiksi. Ikkuinoiden vaihto olisi turhaa sillä talossa on vanhat kunnon lämpölasit paikoillaan. Toki tällä hetkellä ikkunanpokamuoti taitaa kuitenkin olla tummempaa, mutta näin vanhaa entisöidessä, matalampi sisätila kaipaa rinnalleen nyt raikasta valkoista.

Kyselin Teknokselta apuja miten projektia kannattaisi lähestyä ja sain jälleen niin kattavat ohjeet, että niillä ei aloittelijaan voisi epäonnistua.

Valitettavasti ikkunoiden kuvaaminen olikin aika hankalaa joten kuvat saattavat olla hieman rakeisia.


Pokista hiottiin irtonaiset pois mitä ei juurikaan niissä ollut, muutama pieni lohkeama korjattiin Teknoksen SILORA A Snickerisiloitteella jonka jälkeen pokiin tehtiin huolellinen pesu Teknoksen maalipesulla, sillä vanhaan pintaan on aikaa myöden varmasti pinttynyt likaa. Maalipesun käyttäminen on lisäksi helppoa sillä huuhtelua ei vaadita ja pinta on käsiteltävissä heti sen kuivuttua.


Ensimmäinen kerros vedettiin siveltimellä ja tartuntamaalilla. Vesiohenteinen täyshimmeä alkydipohjainen tartuntapohjamaali FUTURA AQUA 3 peitti jo kerrasta todella hyvin tummat pokat sekä oli miellyttävä levittää, maali tasoittui itse todella hyvin, eikä juurikaan valunut. Kuivumisaika tartuntamaalille on kuusi tuntia, tässä ajassa ehti hyvin tehdä tartuntamaalilla kierroksen kaikkiin muihin ikkunoihin jonka jälkeen aloitettiin ensimmäinen  varsinaisen maalikerroksen maalaaminen.

Maalina  meillä oli valittuna puolihimmeä FUTURA AQUA 20 joka soveltuu pohjamaalattujen ikkunanpuitteiden, ovien ja ulkokalusteiden ym. maalaukseen. Sisätiloissa FUTURA AQUA 20 soveltuu myös FUTURA AQUA 3 tartuntapohjamaalilla pohjamaalattujen rappaus- ja tasoitepintojen maalaukseen. Maalin sävy oli T1474  sävytetty valkoinen, se on viileä, lähes neutraali sisutusvalkoinen, joka tuo tilaan kivasti ripauksen raikkautta.

Koska maalin kuivumisaika oli noin 14 tuntia, jätettin uudelleen maalaus suosiolla seuraavaan päivään. Lopullisen kovuuden maali saavuttaa noin kuukaudessa.Ikkunat viimeistellään vielä ikkunalistoilla joita ikkunoissa ei nyt ollut, sillä saadaan vielä siistittyä ikkunan reunat.

Vaarille suuri kiitos avusta, tässäkin hommassa talkoolaiset olivat tarpeen, homma hoitui nimittäin todella näppärästi ja nyt päästäänkin sisutamaan makuuhuonetta ja lastenhuoneessa remontti jatkuu katon malauksella, tapetoinnilla ja laminaatin asennuksella. Vanhan talon "ihanuuksia" on se, että remontti ei varmasti lopu, ja jos se loppuu saa jälleen aloittaa alusta, mutta siinä jos jossain näkee kättensä jäljen.

Mitäs tykkäätte muutoksesta?

2 kommenttia

Kaisa kirjoitti...

Tuossa on ollut kyllä aika homma. Mutta, kyllä muutos toi tilaan freesiä ilmettä.

Katja S - Willa Lemmelle kirjoitti...

Hommaa kyllä oli, mutta porukalla se sujui melkko helpolla. Lopputulos palkitsee sillä tuo niin paljon valoisuutta asuntoon.